به گزارش خبرنگار شانا، علی مبینیدهکردی امروز (دوشنبه، ۲۹ مهرماه) در نشست خبری کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت افزود: این کنفرانس درصدد است همفکری و هماندیشی مشترکی بین بازار انرژی و نظام مالی کشور ایجاد کند تا هم صنعت نفت نیازهای توسعهای خود را برای بهرهبرداری پروژههای متعدد شکوفا کند و هم صنعت مالی توسعه یابد.
وی به موضوع انرژی با تاکید بر منابع هیدروکربوری به عنوان یکی از مزیتهای مهم و ضروری کشور اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه زیرساختهای مناسبی در حوزه نیروگاهها، پالایشگاهها و پتروشیمیها در کشور وجود دارد که همه این حوزهها نیازمند فعالیتهای مالی در کشور است.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی تصریح کرد: دستدرکاران بازار سرمایه، نظام بانکی و صنعت مالی کشور ظرفیتهای داخلی را بهدرستی شناسایی کرده و ارزیابیهای مناسبی انجام دادهاند.
مبینیدهکردی با بیان اینکه امروزه نقدینگی فراوانی در جامعه وجود دارد که باید بهدرستی هدایت شود، افزود: جریان نقدینگی رها شده در داخل به سمت صنعت انرژی باید به گونهای هدفمند و با تمرکز بر سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی انجام شود تا مشکلی ایجاد نکند.
این مقام مسئول با بیان اینکه امروزه موانع توسعه کار در صنعت نفت در سطح نگهداشت نیست، عنوان کرد: بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود کم و بیش انجام میشود، اما باید تاکیدمان بر دانشبنیان کردن روشهای بهرهبرداری باشد که هماکنون صنعت نفت در پی فراهم کردن یک اکوسیستم فناورانه برای پاسخگویی به این نیاز است.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی افزود: امیدواریم با فراهم شدن زیرساختهای لازم در منطقه ری، شاهد حضور هوشمندانه شرکتهای بخش خصوصی که به دنبال حل مسئله هستند، باشیم.
مبینیدهکردی بیان کرد: کنفرانس پیش رو در حقیقت میخواهد به این پرسش پاسخ دهد که چگونه میتوانیم در همکاری بین دو صنعت، مالی و انرژی فعالیتهای مشترک را سامان دهیم، به گونهای که توسعه از سوی نظام مالی به سمت صنعت نفت و انرژی کشور جریان یابد.
صنعت نفت و گاز نیازمند سرمایهگذاری است
حسین عبدهتبریزی، دبیر کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت با بیان اینکه صنعت نفت و گاز کشور بهطور جدی نیازمند سرمایهگذاری است، گفت: در دو دهه گذشته سرمایهگذاری لازم در صنعت نفت و گاز کشور صورت نگرفته است، بنابراین باید سرمایهگذاری قابل توجهی هم به لحاظ تغییرات فناوری و هم به لحاظ تغییراتی که در بازارهای جهانی ایجاد شده است، انجام شود.
وی به تحریمهای اعمال شده از سوی کشورهای غربی اشاره کرد و افزود: این تحریمها فروش نفت را با دشواریهای زیادی همراه ساخته است به گونهای که سرمایهگذاری خارجی در بخش نفت و گاز کشور ناممکن شده است.
دبیر کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت ادامه داد: باید دید که در چنین شرایطی چگونه میتوان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد و در شرایطی که امکانات بینالمللی محدود است چگونه میتوان مشکلات تامین مالی را حل و فصل کرد.
عبده تبریزی همچنین نحوه تامین منابع مالی شرکتهای دانشبنیان را از مباحثی عنوان کرد که قرار است در کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت به آن پرداخته شود.
شایان ذکر است نخستین کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت، آذرماه امسال برگزار خواهد شد.
نظر شما