مهدی احمدخانبیگی، مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت در گفتوگو با شانا، با اعلام این خبر افزود: با توجه به تأکید مقام عالی وزارت بر شناسایی و آشکارسازی چالشها و نیازهای نوآورانه شرکتهای تابعه وزارت نفت، این رویداد بهعنوان عامل انگیزشی جهت تشکیل تیمهای جوان و استارتآپی و با هدف ایجاد فرصت مناسب برای ورود نخبگان کشور به عرصههای کسب و کار فناورانه در زیست بوم نوآوری تعریف شده است.
وی گفت: این رویداد از چهار بخش اصلی و یک بخش جانبی مشتمل بر نمایشگاه عرضه فناوری (با حضور شرکتهای دانشبنیان و استارتآپ)، نمایشگاه تقاضای فناوری (با حضور شرکتهای تابعه وزارت نفت)، رویداد «هر چالش-یک راهکار» (با حضور گروههای استارتآپی و نخبگان)، رویداد دانشجویی پتروتست و اجرای تور فناوری ویژه مدیران ارشد بخش عملیات صنعت نفت تشکیل شده است.
احمدخانبیگی درباره بخش نخست این رویداد یعنی نمایشگاه عرضه فناوری توضیح داد: در این بخش، کارگروه ارزیابی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با دریافت اطلاعات از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین بررسی استارتآپهای موجود در پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد دانشگاهها و حتی گروههای مستعد و توانمند کشور که دارای حداقل محصول قابل ارائه (MVP) بودهاند، نسبت به ارزیابی و انتخاب کسب و کارهای کوچک و متوسط (SME) اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه تلاش شده با بهرهمندی از این ظرفیت، حداقل ۵۰ شرکت دانشبنیان و استارتآپ حائز شرایط شناسایی شده و در نمایشگاه استقرار یابند، ادامه داد: با هدف حمایت از شرکت های استارتآپ و نوپا، غرفهها بدون دریافت هزینه به این مجموعهها اختصاص داده میشود.
مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت به توضیحاتی درباره نمایشگاه تقاضای فناوری نیز پرداخت و گفت: در این بخش، شرکتهای تابعه وزارت نفت برای نخستین بار در قالب ارائه مشخصات تجهیز، قطعه و یا ماده شیمیایی موردنیاز همراه با حضور نفرات کلیدی و متخصص بخش عملیات مرتبط با آن تجهیز، نیازهای خود را به جامعه هدف (عرضهکنندگان فناوری و گروههای تحقیقاتی) ارائه و ضمن برگزاری جلسات B۲B در صورت احراز توانمندی هر یک از عرضهکنندگان فناوری نسبت به انعقاد تفاهمنامه یا قرارداد اقدام میکنند.
احمدخانبیگی در ادامه درباره رویداد هر چالش- یک راهکار (Reverse Pitch) نیز توضیح داد: در این رویداد یک چالش اصلی با خصوصیات بین رشتهای و چند وظیفهای از سوی کمیته برگزاری رویداد با توجه به چالشهای احصاء شده انتخاب و به گروههای هدف ارائه میشود. پس از آن راهکارهای فناورانه از سوی مجموعه های استارتآپ ارائه و بهترین راهکارها بعد از توسعه فناوری و اثبات قابلیت تجاریسازی به عنوان راهکار برگزیده انتخاب و انعقاد تفاهمنامه/ قرارداد از سوی شرکتهای تابعه وزارت نفت با مجموعه منتخب صورت میپذیرد. همچنین در این رویداد تلاش شده است نیازهای واقعی حوزههای عملیات شرکتهای اصلی و تابعه وزارت نفت در قالب RFP (درخواست ارسال پروپوزال) شناسایی و در دسترس جامعه محققین و گروههای توانمند کشور قرار گیرد.
وی به رویداد دانشجویی پتروتست هم که با هدف ایجاد بستر مناسب جهت رشد و تعالی جامعه جوان و پویای کشور و نیز زمینهسازی جهت انتقال تجربیات متخصصان خبره صنعت به دانشجویان خلاق و علاقهمند تعریف شده است هم اشاره کرد و درباره تور فناوری ویژه مدیران ارشد بخش عملیات صنعت نفت توضیح داد: ارتباط و تعامل نزدیک با مدیران ارشد بخشهای مختلف صنعت نفت همواره از دغدغههای اصلی بخشهای عرضه فناوری بوده است. به همین منظور، برای نخستین بار در این رویداد تلاش شده است تا با برنامهریزی هدفمند نسبت به حضور مدیران ارشد عملیاتی از شرکتهای تابعه وزارت نفت در روزهای برگزاری نمایشگاه و بازدید آنان از غرفههای مجموعههای حاضر نمایشگاهی همراه با کارگزار فناوری (بهعنوان نهاد واسط آشنا با نیازمندیهای بخش صنعت و آگاه از دستاوردهای بخش عرضه) اقدامهای مناسب صورت گیرد.
پترولیوم تیکاف همزمان با هفته پژوهش در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد.
نظر شما