توسعه پارسی، نیازمند فناوری‌های ازدیاد برداشت است

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به پیچیدگی‌ها و مختصات مخزنی میدان نفتی پارسی، گفت: توسعه این میدان نیازمند بهره‌مندی و پیاده‌سازی فناوری‌های ازدیاد برداشت است که امیدواریم با اجرای قرارداد توسعه پارسی، این مهم محقق شود.

به گزارش خبرنگار شانا، احمد محمدی امروز (شنبه، ۱۹ بهمن‌ماه) در آیین امضای قرارداد توسعه میدان‌های پارسی و پرنج افزود: میدان پارسی از میدان‌هایی است که از اوایل دهه ۷۰ به بعد، طرح تزریق گاز در آن اجرا می‌شود. این میدان با برخورداری از مخزنی شکاف‌خورده، پیچیدگی‌های خاصی دارد و با توجه به وجود بخش قابل‌توجهی نفت در بخش گاززده و آب‌زده مخزن پارسی، امیدواریم توسعه این میدان که نیازمند بهره‌مندی از فناوری‌های ازدیاد برداشت است، به افزایش تولید از میدان کمک کند.

وی با بیان اینکه در این دو میدان در مجموع تاکنون حدود ۱۰۰ حلقه چاه حفاری شده است، ذخیره نفت درجای پارسی و پرنج را حدود ۱۲ میلیارد بشکه نفت عنوان کرد و افزود: در حالی که تولید میدان پارسی در مقطعی از زمان به حدود ۴۵۰ هزار بشکه هم می‌رسید، اما امروز در مجموع از این دو میدان حدود ۵۲ هزار بشکه نفت برداشت می‌شود که با اجرای قرارداد توسعه، این رقم باید به ۸۵ هزار بشکه برسد.

محمدی با بیان اینکه بر مبنای قرارداد توسعه پارسی و پرنج، حجم تزریق گاز به این دو میدان باید به ترتیب به ۲۸۰ میلیون فوتمکعب و ۲۴ میلیون فوت‌مکعب در روز برسد، ابراز امیدواری کرد که با اجرای این قرارداد، ضریب بازیافت نهایی تولید نفت میدان‌های پارسی و پرنج افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به اینکه قرارداد توسعه پارسی و پرنج نخستین قراردادی است که در قالب مدل قراردادی این شرکت به امضا می‌رسد، عنوان کرد: پیشنهاد این مدل قراردادی در سال ۹۵ مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران را دریافت کرد و پس از آن نفت‌خیز اجازه یافت مذاکرات قراردادی ۴ میدان (۹ مخزن) را با این مدل پیگیری کند که در این رهگذر، ۱۸ تفاهمنامه امضا و چند طرح توسعه میدان تدوین شد. طرح توسعه میدان‌های پارسی و پرنج هم یکی از این طرح‌ها بود که با گروه مپنا نهایی و توافقنامه آن حدود یک‌سال‌ونیم قبل با این شرکت امضا شد.

به گفته محمدی، در این مدت، مذاکرات فشرده فنی، حقوقی و مالی دنبال و خوشبختانه این مذاکرات امروز به قرارداد منتهی شد.

وی امضای این قرارداد را از آن حیث که نخستین قرارداد در قالب الگوی قراردادی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است، حائز اهمیت خواند و آن را مرهون اعتماد و حمایت‌های همه‌جانبه وزیر نفت و همچنین پشتیبانی ستاد شرکت ملی نفت ایران عنوان کرد.

محمدی با اشاره به اینکه طرح‌های متعددی در حوزه صنعت نفت در استان خوزستان تعریف شده و در حال اجراست، ابراز امیدواری کرد این طرح‌ها به ثمر بنشیند و زمینه رشد و پیشرفت در استان خوزستان را فراهم کند.

بر اساس این گزارش، قرارداد طرح بهبود بازیافت، افزایش تولید و بهره‌برداری از میدان‌های پارسی و پرنج، امروز (شنبه، ۱۹ بهمن‌ماه) میان احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و عباس علی‌آبادی، مدیرعامل مپنا امضا شد.

مدت این قرارداد ۱۰ سال، ارزش قرارداد حدود یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار و هدف از اجرای قرارداد، افزایش تولید روزانه میدان‌های پارسی و پرنج از ۵۲ هزار بشکه فعلی به ۸۵ هزار بشکه‌ و دستیابی به حدود ۱۲۱ میلیون بشکه تولید تجمعی اضافی است. 

میدان نفتی پارسی در منطقه دزفول جنوبی و در ۱۲۵ کیلومتری شهر اهواز واقع شده است. این میدان در سال ۱۳۴۳ کشف و بهره‌برداری از آن در سال ۱۳۴۵ با تولید روزانه ۷ هزار و ۴۰۰ بشکه آغاز و تاکنون ۸۹ حلقه چاه در آن حفاری شده است. میدان پرنج نیز در میان میدان‌های کرنج و پارسی، در امتداد جنوب شرق - شمال غرب در ۷۵ کیلومتری شهر بهبهان و ۴۰ کیلومتری رامهرمز قرار گرفته است. بهره‌برداری از این میدان از سال ۱۳۸۶ آغاز و تاکنون ۱۱ حلقه چاه در آن حفاری شده است.

کد خبر 299582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =