به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، سیده طاهره سیدمومنی در آیین گرامیداشت ولادت حضرت زهرا (س)، روز زن و مقام مادر که صبح امروز (شنبه، ۲۶ بهمنماه) در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، گفت: امروز همکاران ما در شرکت ملی نفت ایران با تأسی به حضرت فاطمه زهرا (س)، در نقشهای مختلف با اتکا بر خصایصی نظیر تخصص، سختکوشی، عفاف و از خودگذشتگی، زمینههای ارتقای مادی و معنوی این صنعت عظیم را فراهم آوردهاند.
وی با اشاره به آغاز فعالیت امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران از آغاز سال ۱۳۹۳ همگام با امور زنان و خانواده وزارت نفت، گفت: این مجموعه با ایجاد شبکه مشاوران در شرکتهای تابع و نمایندگان واحدهای ستادی، تلاش کرده تا مسائل و مشکلات زنان شاغل و خانوادههای آنان را برطرف کند.
سیدمومنی افزود: امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران در راه تحقق اهداف خود با محدودیتها و چالشهایی نیز روبهرو بوده که از میان آنها میتوان به وجود فرهنگ سازمانی مردمحور در سطح جامعه و در سطح سازمان و نگرش سنتی به جایگاه زن در جامعه و غیرضروری دانستن اشتغال زنان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ارتقای زنان شاغل امری سخت و نیازمند پیگیریهای مجدانه است، گفت: در این راستا پروژهای با عنوان «شناسایی باورهای کارکنان شاغل در شرکت ملی نفت ایران نسبت به نقشهای اجتماعی زنان» انجام شد که در آن به توصیف، تحلیل و تجویز راهکارهای بهبود وضع باورها نسبت به نقشهای اجتماعی زنان پرداخته شد و علت وضع موجود در ۱۶ مورد ذکر شد که مهمترین آن نگرش سنتی به جایگاه زنان بود.
سیدمومنی حضور کمرنگ زنان در حوزههای سیاستگذاری مدیریتی و تصمیمگیری، تصویب نکردن ساختار و جایگاه امور زنان و خانواده به عنوان یک سازمان رسمی متولی سیاستگذاری و برنامهریزی و به تبع آن نبود مقررات اجرایی برای پیگیری و پیشبرد اهداف در این حوزه را از دیگر چالشهای پیش روی امور زنان برشمرد.
وی افزود: تنوع قرارداهای استخدامی در صنعت نفت نیز چالشی است که با توجه به تعداد قابل توجه کارکنان غیررسمی زن، برقراری عدالت جنسیتی را دشوار میکند.
سیدمومنی به ایجاد کارگروه تخصصی برای شناسایی زنان شاغل توانمند و حائز شرایط احراز سمتهای سرپرستی و مدیریتی اشاره کرد و گفت: این نفرات هم اکنون شناسایی و در نامهای به مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران معرفی شدهاند.
به گفته وی، دستیابی به اهداف ترسیمشده امور زنان نیازمند عزم جزم همه زنان شاغل و مطالبهگری آنهاست، اما نباید فراموش کنیم که ارتقای سطح توانمندیها و همچنین اعتماد به نفس بانوان شاغل از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه شود.
سیدمومنی، برگزاری نشستهای تخصصی، کارگاه های آموزشی عمومی و ویژه مشاوران و نمایندگان، شناسایی تبعیضهای جنسیتی در فرآیندهای برنامهریزی و مدیریتی، شناسایی و طبقهبندی مشکلات زنان و خانوادههای کارکنان و ارائه راهکارهای عملی، پیگیری و تسهیل جابهجایی و کاریابی زنان، پیگیری دسترسی برابر به مجموعههای ورزشی و آموزشی، توسعه برنامههای خودمراقبتی، پیگیری ایجاد و افزایش امکانات تفریحی، رفاهی، ورزشی و فرهنگی و همچنین ارتقای سطح مهارتهای زندگی و طراحی برنامههای بهبود کیفیت زندگی خانوادههای کارکنان ساکن شهرکها و اقماریها را از اصلیترین مواردی برشمرد که از سوی امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران پیگیری میشود.
نظر شما