به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، دیمیتری پسکوف روز چهارشنبه (سوم اردیبهشتماه) اعلام کرد که هنوز برای نتیجهگیری درباره گامهای و اقدامهای جدید احتمالی بهمنظور جلوگیری از افت قیمتهای جهانی نفت خام پیش از اجرای توافق کاهش عرضه کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک پلاس در یکم ماه مه (۱۲ اردیبهشتماه) زود است.
قیمت نفت خام برنت در طول معاملات روز چهارشنبه (سوم اردیبهشتماه) به سطوح ۱۶ دلار برای هربشکه و پایین ترین سطح از سال ۱۹۹۹میلادی رسید، این در حالی است که در پی شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن کاهش شدید تقاضا و بحران اقتصادی در پی اعمال اقدامهای کنترلی و پیشگیرانه برای مقابله با کرونا، بازارهای جهانی با مازاد عرضه نفت روبهروست.
سخنگوی کاخ کرملین گفت: ما ارزیابیها را باید به زمان آغاز مرحله اجرایی توافق کاهش عرضه اوپک پلاس واگذار کنیم و تا آن زمان منتظر بمانیم.
به گزارش شانا، توافق اعضای ائتلاف اوپک پلاس برای مجموع کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای کشورهای عضو و غیرعضو اوپک از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۲ اردیبهشتماه ۹۹) برای یک بازه زمانی اولیه بهمدت دو ماه آغاز میشود که پایان این بازه ۳۰ ژوئن امسال (۱۰ تیرماه ۹۹) خواهد بود، سپس برای یک بازه زمانی ۶ ماهه دیگر از یکم ژوئیه (۱۱ تیرماه ۹۹) تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ (۱۱ دیماه ۹۹) کاهش عرضه روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه خواهد بود، سپس در بازه زمانی سوم از یکم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۲ دیماه ۹۹) تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ (۱۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۱) کاهش عرضه روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه میشود.
در این توافق از همه تولیدکنندگان نفت جهان برای مشارکت متناسب و بهموقع در تلاشها بهمنظور ثباتبخشی به بازارهای جهانی نفت خام درخواست شد.
مکزیک تنها مخالف نحوه تخصیص سهمیه کاهش تولید در نهمین نشست فوقالعاده اوپک پلاس در روز پنجشنبه (۲۱ فروردینماه) بود، بر این اساس مکزیک در این توافق روزانه ۱۰۰ هزار بشکه (آمریکا به جای مکزیک روزانه ۳۰۰ هزار بشکه از تولید خود میکاهد) تولید خود را کاهش میدهد.
ایران، لیبی و ونزوئلا همچنان از این توافق کاهش تولید که قرار است از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۲ اردیبهشتماه ۹۹) اجرایی شود، مستثنا هستند.
نظر شما