اهدای ونتیلاتور: آیین اهدای ۱۴۱ دستگاه کمک تنفسی ویژه بیماران کرونایی از طرف وزارت نفت اواسط این هفته برگزار شد. در این آیین که وزیران نفت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور داشتند، بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: ۱۴۱ دستگاه کمک تنفسی (ونتیلاتور) با ۲۲ میلیارد تومان اعتبار برای بیمارستانهای مناطق نفتخیز کشور تهیه شده که در سطح ۸۲ شهرستان توزیع میشود. جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس گفت: تولید صنعت پتروشیمی کشور در شرایط تحریم نهتنها در دوران کرونا متوقف نشد و کاهش نیافت، بلکه نسبت به پارسال افزایش هم یافت.
عبدالکریم گراوند، استاندار بوشهر عنوان کرد: الگوی آقای زنگنه را در تمام کشور دنبال کنید تا گام بزرگی در مهار بیماری کرونا برداشته شود. غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان هم یادآوری کرد: وزارت نفت و شرکتهای تابعه پیرامون مهار ویروس کرونا از خوزستان حمایتهای بینظیری داشتند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این آیین از وزارت نفت بهعنوان یکی از دستگاههایی که بهشدت شیوهنامههای بهداشتی را در دوران کرونا رعایت کرد نام برد و عنوان کرد: امروز زنگنه و همکارانش روزهای سختی را سپری میکنند، اما در اوج تنگناهای مالی میبخشند و سعی میکنند دست ما را هم بگیرند که قابل احترام است. بیژن زنگنه، وزیر نفت هم ضمن قدردانی از کادر درمان برای مقابله با کرونا تأکید کرد: با وجود شرایط کرونا لحظهای تولید در صنعت نفت متوقف نشده است و از بابت تأمین سوخت و انرژی کشور آب در دل کسی تکان نخورد.
زنگنه در حاشیه این آیین به پرسشی درباره نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: پیشتر هم گفتم با پایان این دوره دیگر هرگز وارد کار دولتی نخواهم شد، البته بازنشستگی سیاسی معنا ندارد.
رونمایی از یک طرح ملی: طرح ملی بهینهسازی موتورخانه واحدهای مسکونی و تجاری این هفته رونمایی شد. حسن منتظرتربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در این مراسم با اعلام اینکه مشترکانی که خواستار اصلاح موتورخانه هستند میتوانند در این سامانه اعلام آمادگی کنند و مجریان کار هم میتوانند در این سامانه مشترییابی کنند و مشخصات خودشان و مشتریان را در سامانه برای انجام کار ثبت کنند، گفت: با اصلاح و بهینهسازی موتورخانهها سالانه حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز صرفه جویی میشود.
از دیگر اخبار این هفته بخش گاز میتوان به آمادگی برای تأمین حداکثری گاز در زمستان اشاره کرد. منتظر تربتی اما در این مقوله با تاکید بر اینکه برنامهای برای جریمه مشترکان پرمصرف گاز نداریم، توصیه کرد که مردم در مصرف این حامل انرژی، صرفهجویی کنند.
بینالملل نفت: گزارش ماه اکتبر اوپک این هفته منتشر شد. در این گزارش مجموع تولید ۱۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت در ماه سپتامبر ۲۴ میلیون و ۱۷۲ هزار بشکه نفت عنوان شد که ۴۷ هزار بشکه کمتر از ۲۴ میلیون و ۱۵۳ هزار بشکه ماه اوت بوده است. امارات بیشترین کاهش این ماه (۲۳۰ هزار بشکه در روز) را به خود اختصاص داد. اوپک همچنین در تازهترین گزارش خود تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ را ۹۰ میلیون و ۲۹۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد که ۹ میلیون و ۴۷۰ هزار بشکه کمتر از سال ۲۰۱۹ است.
این هفته همچنین گزارش چشمانداز آژانس بینالمللی انرژی منتشر شد که بر اساس آن احتمال بهبود تقاضای انرژی به دلیل همهگیری کرونا ممکن است تا سال ۲۰۲۵ به تأخیر بیفتد. آژانس بینالمللی انرژی همچنین در این گزارش برآورد تقاضای گاز در سال ۲۰۲۰ را افزایش داد، اما تأکید کرد شیوع دوباره ویروس کرونا و احتمال طولانی شدن همهگیری، چشمانداز سال ۲۰۲۱ را تاریک کرده است.
از دیگر اخبار بخش بینالملل نفت در هفته جاری میتوان به گفتوگوی تلفنی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درباره شرایط کنونی بازارهای انرژی، اعلام بانک آمریکایی گلدمن ساکس درباره بینتیجه بودن انتخابات ایالت متحده آمریکا بر چشمانداز انرژی و برگزاری چهلوپنجمین نشست کمیته مشترک فنی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک اشاره کرد. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در این نشست اعلام کرد: اکنون بیش از ۶ ماه است که شانه به شانه با بحران بیسابقه بازار مقابله کردهایم.
دیگر اخبار: انتصاب افشین جوان بهعنوان مدیرکل اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، پایان تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی و انتصاب سیدمهدی میررکنی بهعنوان سرپرست سازمان حراست صنعت نفت از دیگر اخبار صنعت نفت در هفته جاری بوده است.
پیشنهاد هفته: «توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی هرگز متوقف نمیشود» و «شکلدهی اکتشاف و تولیدهای ایرانی؛ عبث یا عاقلانه؟» عنوان دو مطلبی است که به ترتیب به آخرین وضع توسعه بخش پاییندستی صنعت پتروشیمی و صفر تا صد شکلگیری شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) پرداخته است، پیشنهاد میشود آنها را بخوانید.
نظر شما