به گزارش شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، تورج دهقانی در بازدید سه روزه از نزدیک در جریان پیشرفت کار همه گسترهها و بخشهای مختلف طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک قرار گرفت و گفت: این طرح پیشرفت ۶۰ درصدی دارد بنابراین تمرکز ما بیشتر روی بخشهایی است که عملیات اجرایی در آنها با دشواریهای بسیاری روبهروست و نیازمند توجه بیشتری است.
وی افزود: هماکنون حدود ۶۵۰ کیلومتر لوله به کارگاه ارسال شده و لازم است شرکتهای لولهسازی در زمینه ساخت و ارسال بهموقع لولهها تلاش مضاعفی داشته باشند تا بتوانند کل لوله مورد نیاز طرح را تا سه ماه آینده بسازند و به کارگاه ارسال کنند. در تلمبهخانههای شماره ۲ و ۴ که از بخشهای مهم در فاز نخست طرح است و از این حیث دارای اولویت هستند، به تأمین اقلام مورد نیاز و کسریها توجه بیشتری شده است. تحویل پمپهای اصلی و مورد نیاز برای راهاندازی این مرحله نیز اوایل آذرماه از سوی سازندگان داخلی برنامهریزی شده، همچنین در بخش مخازن ذخیرهسازی پایانه جاسک، بخشهایی از ورقها ساخته شده و از حدود یک ماه پیش نیز عملیات جوشکاری مخازن آغاز شده است.
وی همچنین به پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی همواره سعی بر این بوده است که با نظارت بر نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی، هم به سلامت همکاران توجه شود و هم اینکه پیشرفت طرح تا جای ممکن کمترین تأثیرپذیری را از این شرایط داشته باشد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: با پیشبینی شرایط آب و هوایی و نزدیک شدن به فصل بارندگی، همه ارکان طرح تمام تلاش و همت خود را به کارگرفتهاند تا کار را با سرعتی جلو ببرند که طبق برنامه زمانبندی تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، طرحی ملی و استراتژیک است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیرهسازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانههای صادراتی و متنوعسازی آن و توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران اجرا میشود. از اهم پروژههای این طرح ملی، میتوان به تأمین و احداث یکهزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبهخانه و سه ایستگاه بینراهی خط لوله و برقرسانی به آنها، احداث ایستگاههای دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیرهسازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تاسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تاسیسات جانبی آن در سواحل مکران اشاره کرد.
نظر شما