عربستان در دهه‌های آینده به صادرات نفت ادامه می‌دهد

وزیر سرمایه‎گذاری عربستان اعلام کرد که عربستان سعودی در کنار انتقال انرژی، صادرات نفت را برای چند دهه حفظ می‎کند.

به گزارش خبرگزاری پلتس، خالد الفالح، وزیر پیشین انرژی عربستان روز شنبه (یکم آذرماه) اعلام کرد که ریاض با وجود حرکت جهانی به سمت انرژی‎‎های تجدیدپذیر احتمال دارد «برای دهه‎های آینده» به صادرات نفت خود در سطح کنونی ادامه دهد.

وی که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ وزیر انرژی عربستان بوده است، در نشست G20 ریاض با اشاره به آسیب احتمالی به اقتصاد، نسبت به انتقال سریع به سمت انرژی‎های تجدیدپذیر هشدار داد.

وزیر سرمایه‎گذاری عربستان گفت: ریاض معتقد است که در روند انتقال انرژی، جهان به همه منابع انرژی نیاز خواهد داشت و انتقال از سوخت‎های فسیلی به سوخت‎های غیرفسیلی یک سفر چند دهه‎ای است که باید طی کنیم. باید این مسیر را با دقت و اطمینان طی کنیم و اطمینان یابیم اقتصاد جهانی را مختل نمی‎کند.

عربستان، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام در جهان است و هزینه پایین تولید این کالای راهبردی از مزیت‌های پیش روی این کشور زیرا با وجود کاهش تقاضا برای نفت خام همچنان می‌تواند در میان تولیدکنندگان بزرگ جهان باقی بماند.

صادرات عربستان در ماه سپتامبر ۶ میلیون و ۶۶ هزار بشکه در روز بود، این در حالی است که صادرات این کشور در ماه ژوئن برای پایبندی به سهمیه‎اش در توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، ۴ میلیون و ۹۸۰ هزار بشکه در روز بود.

این کاهش تولید از آن زمان تا حدی تسهیل شده است، پیش از همه‎گیری کرونا، صادرات نفت خام عربستان به‌طور میانگین حدود ۷ میلیون بشکه در روز بود.

فالح که انتظار دارد عربستان سعودی صادرات خود را حفظ کند، همچنین بر تلاش‎های ریاض برای توسعه صنعت آمونیاک - همسو با برنامه‎های انتقال انرژی - تأکید کرد.

وی گفت: اگر صادرات نفت و گاز ما در دهه‎های آینده در سطح کنونی حفظ شود تعجب نخواهم کرد، زیرا دنیا به آن نیاز دارد. این در حالی است که ممکن است همان مقدار انرژی را که از انرژی‎های تجدیدپذیر تولید می‌شود نیز به اشکال مختلف صادر کنیم که یکی از این آنها آمونیاک آبی و سبز خواهد بود.

کد خبر 309910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =