نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی برگزار شد

نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی با حضور وزیر نفت، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد.

به گزارش شانا به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی امروز (چهارشنبه، ۱۲ آذرماه) به‌منظور بررسی مسائل و مشکلات حوزه نفت، گاز و تدوین راهبردهای این حوزه با حضور علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، بیژن زنگنه، وزیر نفت و جمعی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس، در محل مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

در این نشست هفت محور کاهش خام‌فروشی و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پایین‌دستی، توسعه صنعت پالایشی و توسعه صنعت پتروشیمی و پتروپالایشگاهی، توسعه فناوری‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوپا، اصلاح ساختار و مدیریت‌ دارایی‌ها در حوزه انرژی، دیپلماسی انرژی، مقابله با تحریم و مبارزه با مفاسد و قاچاق در حوزه نفت و گاز به‌عنوان محورهای تشکیل کارگروه مشترک میان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت نفت، تعیین و مقرر شد با تعیین اعضا و زمان‌بندی مشخص برای نشست‌ها، نشست‌های آن تا حصول به جمع‌بندی نهایی ادامه یابد.

زنگنه: توسعه در صنعت نفت باید پایدار و ادامه‌دار باشد

بیژن زنگنه، وزیر نفت با استقبال از برگزاری این نشست ابراز امیدواری کرد با تشکیل این کارگروه‌ها و برگزاری نشست‌های مشترک، ‌ریل‌گذاری مطلوبی برای آینده صنعت نفت و پتروشیمی کشور انجام شود.

وی افزود: سندهایی همچون سند توسعه صنعت پتروشیمی، سند سوخت حمل‌ونقل کشور، سند بهره‌گیری بهینه از پالایشگاه‌های موجود و سند تولید و پالایش نفت برای ریل‌گذاری تا سال ۱۴۲۰ آماده کرده‌ایم که امیدواریم براساس آن به ظرفیت تولید ۶.۵ میلیون بشکه نفت تا سال ۱۴۲۰ دست یابیم.

وزیر نفت در ادامه تأکید کرد: بهینه‌سازی در مصرف سوخت حمل و نقل جاده‌ای و گاز برای کشور یک ضرورت است که باید با سرعت به سمت آن حرکت کنیم.

زنگنه با اشاره به اینکه در صنعت نفت بودجه مطلوبی برای کمک به کسب‌وکارها نوپا در نظر گرفته شده است، گفت: توسعه در صنعت نفت باید پایدار و ادامه‌دار باشد.

زاکانی: مرکز پژوهش‌ها به دنبال تعامل با دستگاه‌های مختلف است

علیرضا زاکانی در این نشست یکی از اهداف برگزاری آن را بررسی و ارائه راهکارهای مشخص در حوزه نفت و گاز دانست و گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس در دوره جدید فعالیت خود به دنبال همکاری با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف است تا با رفع مسائل، افق روشنی به سمت آینده باز کنیم.

وی با اشاره به محورهای هفت‌گانه ارائه شده در این نشست برای تشکیل کارگروه‌های مشخص به‌منظور رفع مسائل حوزه نفت و گاز کشور، یادآور شد: با تشکیل کارگروه‌های هفت‌گانه و زمان‌بندی مشخص، نشست‌ها در هفته‌های آینده با حضور نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس، ‌نمایندگان مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت نفت تشکیل می‌شود تا سرانجام جمع‌بندی درباره مسائل حوزه نفت و گاز انجام شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: در این کارگروه‌های مشترک با لحاظ معایب و محاسن، برنامه مدونی در سه بخش کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای حوزه نفت و گاز تدوین می‌شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: بررسی نظام مدیریت دارایی‌های وزارت نفت

مالک شریعتی نیز در این نشست با اشاره به محوربندی هفت‌گانه مرکز پژوهش‌های مجلس درباره بررسی مسائل حوزه نفت و گاز، تصریح کرد: محورهای مرکز پژوهش‌های مجلس بیش از ۹۰ درصد با محورها کمیسیون انرژی منطبق است و امیدواریم این اتفاق‌نظر با همکاری وزارت نفت دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد.

وی افزود: در دو موضع کمک به طرح‌های زنجیره ارزش در حوزه انرژی و نفت و گاز و قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی این حوزه گزارش کمیسیون انرژی مجلس نهایی شده است که به‌زودی به صحن مجلس می‌آید.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: نظام مدیریت دارایی‌های وزارت نفت از دیگر موارد در حال بررسی در کمیسیون انرژی است.

در ادامه این نشست دیگر نمایندگان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را برای تشکیل کارگروه‌ها و برگزاری نشست‌های بررسی مسائل حوزه نفت و گاز ارائه دادند و بنا شد نشست‌ها مطابق برنامه‌ریزی ثانویه و بر اساس هر محور به‌صورت جداگانه و در سطح کارشناسی ادامه یابد.

کد خبر 310330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =