به گزارش شانا، جعفر توفیقی روز چهارشنبه (سوم دیماه) در جریان بازدید آیدین ختلان، دستیار ارشد وزیر نفت از پژوهشگاه صنعت نفت و نشستی که با حضور وی برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: از یک سو با دانشگاهها با هدف استفاده از دستاوردهای آنها و از سوی دیگر با شرکتهای بخش خصوصی بهمنظور تجاریسازی دانشهای فنی و تکمیل زنجیره فناوری همکاری داریم و با توجه به آمار ارائهشده ازسوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هفته پژوهش درباره حجم قراردادهای همه دانشگاهها و صنایع مختلف، میتوان نتیجه گرفت که قراردادهای پژوهشگاه صنعت نفت به تنهایی حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد قراردادهای دانشگاههاست.
توفیقی با اشاره به تأکید وزیر نفت مبنی بر اثرگذار بودن پروژههای پژوهشگاه، تصریح کرد: همه فعالیتها را مبتنی بر اثربخشی دنبال میکنیم و با دانش فنی پژوهشگاه مبالغ بسیار بالایی از پروژه در کشور در حال انجام است.
وی ادامه داد: نگاه وزیر نفت به علم و فناوری، نگاهی زیربنایی و راهبردی است و نمود این دیدگاه را میتوان در تلاش ایشان برای توسعه رشتههای متفاوت در حوزه نفت و امضای قراردادهای میدانمحور با دانشگاهها مشاهده کرد، بهطوری که این موضوع سبب شده دانشگاهها وارد پروژههای حرفهای و صنعتی شوند، در حالی که تا پیش از این تنها پژوهشهای آماتور انجام میدادند.
توفیقی با بیان اینکه وزیر نفت به حلقه آخر نظام علم و فناوری نیز ورود کرده است، اظهار کرد: حلقه آخر علم و فناوری، نوآوری است و در این زمینه تأکید بسیار بر ایجاد پارکهای علم و فناوری در نفت وجود دارد و پارک ری با همین هدف کاندیدا شده است و به این ترتیب مهندس زنگنه، نگاه راهبردی خود را به زنجیره علم تا ثروت، علم تا بازار و تجاریسازی تکمیل کرده است و پژوهشگاه صنعت نفت نیز مرکز نوآوری خود را در همین راستا و با توجه به سیاستهای وزارت نفت افتتاح کرد.
وی گفت: همه فضای پژوهشگاه را میتوان یک مرکز نوآوری دانست، زیرا دارای سولهها، آزمایشگاهها و پایلوتهای متعددی است و هر آنچه استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان برای پرورش ایدههای خود نیاز داشته باشند بهصورت متمرکز در این مجموعه گرد هم آمده است. از سوی دیگر چشمانداز نهایی ما برای پژوهشگاه، یک شهر علم و فناوری، یا یک مرکز نوآوری است و میتوان آن را پیشگام پارک ری دانست، زیرا زیرساختهای آن بهطور کامل آماده است.
توفیقی با تأکید بر اینکه در این مرکز بالغ بر ۵۰۰ پژوهشگر فعالیت میکنند، گفت: این پژوهشگران نقش منتور را برای استارتآپها ایفا میکنند و هماکنون برای تسریع فعالیتها با چند شتابدهنده صاحبنام قراردادهایی را نیز امضا کردهایم و در کنار آن آییننامههایی با هدف استفاده از امکانات موجود در پژوهشگاه تدوین شده است.
وی تصریح کرد: همه اهداف طوری دیده شده است که حرکت جدیدی در پژوهشگاه انجام شود و امیدواریم افزون بر فعالیتهایی که پیشتر وجود داشته است، نوآوری نیز در چهره این سازمان دیده شود و شاهد ماهیت جدید برای پژوهشگاه باشیم.
پژوهشگاه در مسیر نوآوری پیشرو است
آیدین ختلان، مشاور ارشد وزیر نفت نیز در این نشست گفت: ارائه گزارش فعالیتهای پژوهشگاه ازسوی وزیر نفت به مقام معظم رهبری، تأکیدی بر این نکته است که اقدامهای انجامشده در این مجموعه با جدیت و کیفیت بالایی انجام شده و نتایج حاکی از آن است که محققان پژوهشگاه توانستهاند پژوهش را از مرحله صرف پژوهش، به صنعت متصل کنند و در این حوزه بسیار موفق عمل کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه در ابتدای راه نوآوری هستیم، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت نسبت به مابقی مراکز پیشرو است و باید آرایش نهایی نوآوری را در صنعت نهادینه و سرانجام مشخص کنیم که در منظومه نوآوری صنعت نفت، وظایف و مأموریتهای هر بخش چیست و همه این بخشها در ذیل حوزه پارک علم و فناوری بهصورت متمرکز شکل گیرند.
مشاور ارشد وزیر نفت تصریح کرد: همواره باید با حضور همه فعالان این حوزه، مدیریت جمعی را برای پارک علم و فناوری مورد نظر در دستور کار قرار داد و در همین زمینه وزیر نفت بارها بر این نکته تأکید کرده است که تمام حمایتها باید بهصورت متمرکز از طریق پارک صورت پذیرد و نباید فعالیتهای پراکنده در این سیستم وجود داشته باشد. از این رو سعی بر آن است که همه فعالان را در زیر مجموعه پارک گردهم آوریم تا سرانجام به همافزایی مناسبی نیز دست یابیم.
ختلان تأکید کرد: حوزه پارک و نوآوری اهمیت ویژهای دارد و باید تلاش کنیم آن را در صنعت به جایگاه مطلوبی برسانیم تا بتوانیم در اقتصاد کشور تأثیرگذار باشیم.
نظر شما