به گزارش خبرنگار شانا، محمود امیننژاد امروز (پنجشنبه، دوم بهمنماه) پس از آیین بهرهبرداری از پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس با بیان اینکه فعالیت این پالایشگاه با ۴۰ درصد ظرفیت نشاندهنده این نیست که توان تولید صددرصدی ندارد، اظهار کرد: برخلاف دیگر پروژهها که روند تولیدی شدن آنها چند ماه زمان میبرد، این پالایشگاه جزو معدود پروژههایی است که با ظرفیت ۱۰۰ درصدی آماده سرویسدهی است.
وی به تامین خوراک پالایشگاه بیدبلند اشاره کرد و با بیان اینکه تامین خوراک یک موضوع بالادستی است، افزود: پالایشگاه بیدبلند در کمترین زمان ممکن و چهار روز پس از ورود خوراک اصلی به تولید رسید.
مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس ادامه داد: تا پایان امسال، این پالایشگاه به ۵۰ درصد ظرفیت تولید میرسد به معنای آنکه یک ردیف پالایشی (ترین) از دو ردیف پالایشی یک میلیارد فوت مکعبی این مجموعه به ظرفیت ۱۰۰ درصدی میرسد.
امیننژاد با اشاره به اینکه بیدبلند خلیج فارس به تعمیرات اساسی انجیالها، عملیاتی که پنجسال عقب افتاده، وارد شده است، گفت: با توافقهایی که انجام شده، هماکنون اورهال انجیال ۹۰۰ بهطور رسمی به این شرکت واگذار شده است و در حال خرید تجهیزات هستیم که تأثیری بسزا در تأمین خوراک پالایشگاه بیدبلند دارد.
وی با اشاره به به طرحهای نیمهتمام مانند پیشتراکم ۹۰۰ و پیشتراکم ۱۰۰۰ و ... که به این شرکت واگذار شده است، افزود: بهتازگی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان برای انجیالهایی که دست این شرکت است، اعتبارات اسنادی گشایش کردیم، با سرعت و با همه توان، نمیگذاریم کمبود خوراک نقطه ضعف بیدبلند خلیج فارس باشد.
مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس با تأکید بر اینکه این مجموعه، سومین پروژه دنیا در شرایط تحریم است، افزود: این پروژه ۳۶ ماه پس از گشایش اعتبارات اسنادی تکمیل شد.
امیننژاد با تأکید بر اینکه هماکنون در این سرما و مشکلات گاز، ۵۰۰ تن در ساعت متان به شبکه گاز سراسری تزریق میشود، اظهار کرد: این مجتمع در حدود ۴ ماه گذشته، تاکنون ۳۰۰ هزار تن C۲+ تولید کرده است که از این مقدار، حدود ۹۰ هزار تن اتان به پتروشیمیهای ماهشهر منتقل شده است.
وی با یادآوری اینکه سیاست هلدینگ خلیجفارس در ابتدا این بود که برای گاز مایع (الپیجی) بیدبلند خلیج فارس از تاسیسات بندرامام استفاده کند، گفت: با جدی شدن بحث انجیالهای ۳۲۰۰، قرار شد، مخازن بیدبلند خلیج فارس در ماهشهر اجرا شود که براساس برنامه در حال اجراست و امیدواریم خردادماه ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.
نظر شما