به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، محمد مسعودنیا در این باره گفت: در این پروژه بزرگ، با حمایت مدیرعامل مجتمع و به همت واحد محیط زیست پالایشگاههای اول، سوم، پنجم و ششم، بیش از ۷ هزار اصله نهال حرا برای عملیات کاشت در سواحل استان بوشهر، به اداره کل حفاظت محیط زیست این استان تحویل داده شد که با توجه به لزوم حفظ و نگهداری و توسعه فضای سبز و محیط زیست در منطقه گاز پارس جنوبی، برنامه حمایت از جنگلهای حرا یکی از اهداف بزرگ و مهم این مجموعه در سالهای اخیر است و با برنامهریزی مدون و دقیق این موضوع در حال انجام است.
وی ادامه داد: مجتمع گاز پارس جنوبی از سال ۹۰ پروژه بزرگ احیای جنگلهای حرا را در پارک ملی دریایی نایبند آغاز کرد و توانست در سال ۹۱ از طرف سازمان محیط زیست نشان «شرکت حامی حرا» را دریافت کند و تاکنون مساحتی نزدیک به ۳۰ هکتار از مناطق جزر و مدی پارک ملی دریایی نایبند و سواحل شهرستانهای بوشهر، دلوار، دیر و کنگان را زیر پوشش قرار دهد.
رئیس اچاسئی مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: توسعه فضای سبز و استفاده از همه ظرفیتهای موجود برای گسترش درختکاری در جنگلهای سواحل شهرستانهای همجوار مجتمع گاز پارس جنوبی از اهداف مهم این مجموعه بزرگ است و در کنار تولید پایدار و ایمن گاز، در این باره آمادگی لازم برای هرگونه همکاری با دستگاههای ذیربط را داریم.
مسعودنیا اظهار کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی به دلیل دارا بودن امکانات و زیرساختهای مطلوب، اقدامهای خوبی برای گسترش کاشت درخت حرا در خورهای منطقه انجام داده است و هرساله با استفاده از فناوریهای نوین در زمینه حفظ محیط زیست و رعایت اصول اچاسئی این عملیات را با همت کارکنان دوستدار محیط زیست در پالایشگاههای مجتمع انجام میدهد.
براساس این گزارش، گونه جنگلی حرا (مانگرو) از ویژگیهای اکوسیستم سواحل جنوبی ایران است که به طور پراکنده، از تنگه هرمز به سمت شرق و اقیانوس هند، در سواحل عمان، پدید آمدند. جنگلهای حرا یا مانگروی ایران در سواحل جنوب کشور در کناره خلیج فارس و دریای عمان از سمت جنوب غربی تا جنوب شرقی در استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هستند.
این جنگلها در سواحل خلیج فارس، پارک ملی دریایی نایبند، در اطراف بندر لافت، شمال جزیره قشم و بندر خمیر دیده میشوند. ابوعلیسینا، دانشمند بزرگ ایرانی، درخت این جنگلها را حرا نامیده است.
نظر شما