رویدادهای بههمرسانی: دو رویداد «بههمرسانی عرضه و تقاضای فناوری اقلام راهبردی و پرمصرف شیمیایی صنعت گاز» و «بههمرسانی عرضه و تقاضای فناوری فرآورش و نمکزدایی نفت خام» این هفته برگزار شد. در رویداد نخست عنوان شد که گاز طبیعی برای بیش از ۸ میلیون مشترک رایگان شد، وزارت نفت از پیشنهادهای نوآورانه استقبال میکند، صنعت گاز نمیتواند برای تأیید استاندارد یک محصول متوقف شود، محصولات صنعت گاز سالانه ۱۹ میلیون دلار داخلیسازی میشوند، صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت برای تأمین مالی فعالان صنعت نفت تا سقف ۵۰ میلیارد تومان توانایی دارد و سرانجام این خبر اعلام شد: پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت بهزودی بهطور رسمی گشایش مییابد.
در رویداد دوم هم اعلام شد: شرکت ملی نفت ایران در شرایط تحریم به موازات دنبال کردن برنامه کنترل تولید همواره سناریوهای مختلف را برای بازگردانی تولید حداکثری نفت مدنظر داشته است. شرکت ملی نفت ایران از همکاری دانشبنیانها در توسعه فناوریهای فرآورش نفت خام استقبال میکند، افزایش ظرفیت تولید نفتی که در دستور کار شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار دارد، بیشترین هدفگذاری افزایش تولید مناطق نفتخیز جنوب در ۲۰ سال گذشته بهشمار میرود، حرکت به سمت اقتصاد فناورمحور در مسیر توسعه صنعت نفت ضروری است و در مسیر اجرای برنامه افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بازار بزرگی برای فعالیت شرکتهای داخلی فراهم خواهد شد. همچنین در جریان این رویداد از هشت فرصت سرمایهگذاری در تأسیسات فرآورش سیار نفت مناطق نفتخیز جنوب رونمایی شد.
منابع انسانی: در سبد اخبار منابع انسانی این هفته صنعت نفت، افزایش سقف وام قرض الحسنه، انتشار فراخوان جدید سامانه فارغالتحصیلان دانشگاهی نفت، تجمع کارکنان و درخواست زنگنه از رئیسجمهوری برای موضوع حقوق کارکنان وزارت نفت قرار گرفت. بیژن زنگنه، وزیر نفت چهارم خردادماه در نامهای از حسن روحانی، رئیس جمهوری درخواست کرد که موضوع رفع محدودیتهای پرداخت حقوق به کارکنان و بازنشستگان برای تصمیمگیری در نشست سران سه قوه مطرح شود. فرزین مینو، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت هم همسو با این موضوع با یادآوری تصویب محدودیتهای حقوق و دستمزد کارکنان نفت در بودجه امسال اعلام کرد: از آنجا که برای اصلاح این موضوع، راهی جز تصویب قانون جدید یا اخذ مصوبه از سران محترم سه قوه وجود ندارد، تلاش برای توجیه نمایندگان محترم مجلس نسبت به ویژگیها و صعوبت کار در نفت بهویژه سکوها، جزایر و مناطق دورافتاده و با آب و هوای نامناسب ادامه دارد.
نفت و بینالملل: قیمت نفت در هفتهای که گذشت تحت تاثیر عواملی همانند طوفان در خلیج مکزیک تا مرز ۷۰ دلار بالا رفت. قیمتی که بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیشبینی کرد با وجود احیای احتمالی عرضه نفت ایران، در سه ماه پایانی سال جاری میلادی به ۸۰ دلار برای هر بشکه برسد. در بخش عرضه نفت هم خبرها حاکی از بهبود تقاضا در جهان است. سلطان احمد الجابر، مدیرعامل ادنوک معتقد اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت به ۹۵ میلیون بشکه در روز رسیده است و اویل پرایس هم مدعی شتاب در روند احیای تقاضای نفت در اروپا شده است. الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه هم معتقد است که با وجود افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا شاهد کمبود در عرضه جهانی نفت خام هستیم.
حال که بحث روسیه مطرح است این خبر را باید به نقل از نواک اعلام کرد که معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد: این کشور در زمینه تولید هیدروژن با عربستان همکاری میکند در بحث هیدروژن این را هم باید گفت که شرکت دولتی سینوپک چین مدعی شد نخستین پروژه هیدروژن سبز خود را در سال ۲۰۲۲ راهاندازی میکند. از دیگر اخبار بخش بینالملل در هفته جاری باید به ریاست عزالدین عاجب، کاندیدای معرفیشده از سوی الجزایر بهعنوان نخستین مدیر مؤسسه تحقیقات گاز مجمع کشورهای صادرکننده گاز اشاره کرد.
سایر اخبار: اجرای پایلوت ازدیاد برداشت نفت با تزریق نانوسیال برای نخستین بار در ایران، حضور وزارت نفت در کارگروه راستیآزمایی لغو تحریمها، درآمد ۱۰ میلیارد دلاری صادرات محصولات پتروشیمی در سال ۹۹، و آمادگی ایران برای افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی به چین سایر اخبار نفت در هفته جاری بوده است.
نظر شما