فائزه منتظری در این باره به خبرنگار شانا گفت: سامانه درخواست فرآوردههای نفتی از سال ۸۹ ایجاد شده اما تکمیل و اصلاحات اساسی آن بهطور ویژه از سال ۹۷ به بعد حاصل شده است.
وی افزود: ارزش اقتصادی این طرح طبق محاسبات موسسه مطالعات بینالمللی انرژی در بازه زمانی سه ساله (ابتدای سال ۹۷ تا پایان ۹۹) معادل هزینه ساخت یک پالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه ۱۵۰ هزار بشکهای در کشور، دو برابر یارانه نقدی خانوارها در سال ۱۴۰۰، نصف بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۰ و ۲۵ درصد بیشتر از ارزش صادرات بنزین کشور در سال ۹۹ بوده است.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تاکید کرد: تعداد سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کاربر فعال در این سامانه وجود دارد که انواع درخواست سوخت مربوط به حوزههای زمینی، دریایی، هوایی، ریلی، کارخانجات، اصناف، واحدهای تولیدی، چاهها، کشاورزی، مرغداری و ... را در این سامانه ثبت میکنند.
منتظری با اشاره به ثبت درخواست سوخت مصرفکنندگان در پروژههای عمرانی و نیروگاهها از طریق سدف گفت: سوخت گرمایشی و حرارتی خانوارها، عشایر و اتباع خارجی نیز از طریق این سامانه ثبت درخواست میشود.
وی همچنین با اشاره به ثبت سفارش سوخت سازمانهای فعال در نقاط فاقد گازرسانی، حوزههای انتظامی و ... از طریق سدف افزود: هماکنون یک هزار کاربر فعال همزمان در این سامانه داریم و حدود ۲ میلیون درخواست در این سامانه در سال ۹۸ ثبت شده است.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تاکید بر این که در حوزه خانوارها، نیازی به ثبت درخواست دائمی وجود ندارد و تخصیص سوخت به روال عادی انجام میشود، اشاره کرد: در بازه زمانی دو تا سه سال گذشته، ۱۲ هزار نفر ساعت فعالیت در این سامانه انجام شده است.
منتظری با تاکید بر این که پارسال (۹۹) ۲۰۳ میلیون لیتر توزیع روزانه سوخت از طریق این سامانه ثبت سفارش و توزیع شده است، گفت: بهدنبال مشکلاتی که پیشتر در حوزه جعل اسناد کاغذی، تخصیص سوخت مازاد به واحدهای غیرفعال این سامانه طراحی و اجرا شد، سامانه دریافت فرآوردههای نفتی راهاندازی شد.
وی افزود: گزینه کاربرد دیگر که در سامانه پیشین (تجارت آسان) وجود داشت و بهدلیل غیرشفافیت مشکلاتی را ایجاد کرده و احتمال سواستفاده زیاد شده بود، یکی از چالشهای سامانه پیشین به شمار میرفت که خوشبختانه با راهاندازی این سامانه برطرف شد.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نبود فرآیند تخصیص سوخت مبتنی بر عملکرد و احراز هویت فرد وابسته به افراد را از دیگر چالشهای سامانه قدیم برشمرد و گفت: خوشبختانه با راهاندازی این سامانه و شفافیت در توزیع فرآورده کشور، صرفهجویی قابل توجههای در مصرف فرآورده رخ داد و فرآیند پیشگیری از عرضه خارج از شبکه محقق شد.
منتظری تاکید کرد: صرفهجویی فرآورده ناشی از نبود عرضه آزاد فرآورده از طریق سدف و فرصت صادراتی ایجاد شده معادل ۵۳۰.۱ میلیون دلار در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۶ در چهار فرآورده اصلی بنزین، نفتگاز، نفت کوره و نفت سفید بوده است.
نظر شما