با افزایش سطح دانش رایانه ای و کاربران اینترنت در جهان، روی آوردن بانک های اسلامی به بانکداری الکترونیک علاوه بر کاهش هزینه های عملیاتی، دستیابی به بازارهای جهانی و افزایش مشتریان را موجب می شود و تحول در کشورهای اسلامی را درپی خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار شانا، محمود الهیاری در کنفرانس ماهانه پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مقاومت مشتریان در مقابل تغییرات و فناوری های جدید را از جمله عوامل بازدارنده در گسترش بانکداری الکترونیکی عنوان کرد و افزود: تا زمانی که بانکداری فعلی بتواند پاسخگوی نیازهای مشتریان باشد، آنان حاضر به پذیرش فناوری جدید نخواهند بود.
کارشناس بانک ملی ایران، با تاکید بر بالارفتن سطح دانش مشتریان و تقاضای آنان برای دریافت خدمات نوین افزود: بانک های اسلامی برای حفظ موقیعت خود و رضایت مشتریان نمی توانند مدت طولانی به نقش اینترنت در ارائه خدمات بانکی بی توجه باشند.
به گفته وی، توسعه بانکداری اسلامی و افزایش رقابت بین آنها سبب شد تا بانک های اسلامی در ارائه خدمات و محصولات خود از طریق اینترنت با یکدیگر به رقابت بپردازند.
الهیاری گفت: از میان 273 بانک مطرح خاورمیانه، تنها 52 بانک قابلیت های بانکداری اینترنتی کامل را دارند که مشتری می تواند تمامی عملیات مالی و بانکی را از طریق آن انجام دهد.
وی افزود: 80 درصد این نوع بانک ها عضو گروه (GCC) هستند که این گروه شامل کشورهای کویت، قطر، بحرین ، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و عمان است.
الهیاری اطلاعات و میزان دانش کاربران، آسان بودن فرآیندهای عملیاتی، امنیت، قابلیت دسترسی، گریز از نوآوری یا مقاومت شدید در مقابل تغییرات، اولویت داشتن انسان به ماشین در ارایه خدمات و میزان هزینه پذیرش نوآوری را از جمله چالش های پیش روی گسترش بهره گیری از خدمات بانکداری اینترنتی در کشورها دانست.
الهیاری یکی دیگر از روش های ارائه خدمات بانکی نوین را بانکداری الکترونیک از طریق یارانه شخصی ذکر کرد و گفت: در بانکداری الکترونیک از طریق یارانه شخصی شعبه های بانک ها به صورت مجازی و از طریق این رایانه ها گسترش می یابد و موجب کاهش هزینه ها، افزایش سرعت و همچنین بهبود در انعطاف پذیری انجام عملیات بانکی می شود.
الهیاری افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات نه تنها موجب آسودگی مشتریان در دریافت خدمات بانکی می شود، بلکه صرفه جویی و کاهش هزینه های سربار را نیز سبب خواهد شد.
کد خبر 33943
نظر شما