به گزارش شانا به نقل از صندوق بازنشستگی صنعت نفت، عبدالحسین بیات، رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت در چهارمین نشست شورای عالی پروژهها گفت: تجربه نشان داده است که بیشترین آسیب در صنعت نفت، زمانی روی داده که تصمیمها با تأخیر گرفته شده است، این تأخیر بیشتر ناشی از پراکندگی پروژهها و نبود سازوکارهای یکپارچه است.
وی با یادآوری اینکه پس از یک دوره بازدید از شرکتهای گروه صندوقها، شورای عالی پروژهها در گروه صندوقها ایجاد شد، تصریح کرد: هدف از تشکیل این شورا، رفع سریع چالشهای پروژه، موارد فنی و غیرفنی تأثیرگذار بر پروژهها و بررسی سناریوهای مختلف جایگزین برخی کارهاست.
رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با تأکید بر اینکه ملاک ارزیابیها، محاسبات فنی و اقتصادی است، افزود: همه قراردادهای گذشته مورد احترام است، مگر آنکه گزارشها حاکی از کاستی در آنها باشد، در این صورت اصلاح یا تکمیل آنها ضروری خواهد بود.
بیات افزود: همکاران در سطح کارشناسی، مسائل را در پروژهها بررسی میکنند و آن دسته از مشکلات اجرایی که نیازمند اقدامهای مدیریتی است در شورای عالی پروژهها طرح و چارهاندیشی میشود.
وی افزود: تعداد شرکتهای پروژهای و طرحهای گروه صندوقها و حجم پیچیدگی آنها بهگونهای است که با مسائلی مرتبط با بالادست و تکمیلی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مواجه است، از این رو ضرورت تشکیل شورای عالی پروژهها را دوچندان کرد.
دستهبندی طرحهای اقتصادی با محوریت ارزش افزوده
رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به اینکه پروژههای صندوقها در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایشگاه تعریف شدهاند و با هدف ایجاد ارزش افزوده، محصول و خوراک در امتداد هم قرار دارند، گفت: بهرهبرداری بهموقع آنها اهمیت دارد. از این رو، در شورای عالی پروژهها، طرحهایی که به یکدیگر وابسته هستند در یک گروه تعریف شدهاند و کنترل پروژه بهصورت یکپارچه صورت میگیرد.
بیات در این نشست به مدیران در آستانه دوران بازنشستگی نیز توصیه کرد نسبت به جانشینپروری اهتمام داشته باشند.
در چهارمین نشست شورای عالی پروژهها که برای دومین مرتبه در این شورا به طرحهای صندوقها در دهلران و ایلام اختصاص داشت، درصد پیشرفت ماهانه طرح پالایشگاه گاز مایع طرح دهلران، ایستگاه تقویت گاز، نیروگاه برق، پروژه تقویت فشار گاز چشمهخوش، NGL3100 و پتروشیمی دهلران ارزیابی شد.
نظر شما