به گزارش خبرنگار شانا، ، سیدشمسالدین موسوی امروز (شنبه، ۲۴ اردیبهشتماه) در حاشیه بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه گروه پتروپارس پیشروترین شرکت اکتشاف و حفاری در ایران است، گفت: این شرکت همسو با اجرای پروژههای ئیپیسی، ظرفیت تأمین سرمایه برای اجرای پروژه را نیز بهعهده دارد.
وی افزود: شرکت پتروپارس از ابتدای تأسیس تاکنون حدود ۶۵۰ میلیون نفرساعت کار انجام داده، کل هزینهکرد برای اجرای این پروژهها نیز ۳۲ میلیارد دلار بوده است و نکته دیگر اینکه با پروژههای زیرساختی اجراشده از سوی این شرکت اکنون سالانه ۱۶ میلیارد دلار سرمایه برای کشور ایجاد میشود (به واسطه فروش نفت، گاز و میعانات گازی).
مدیرعامل شرکت پتروپارس همچنین با بیان اینکه حدود ۳۰۰ کیلومتر نیز حفاری در دریا از سوی این مجموعه انجام شده است، تصریح کرد: هدفگذاری دیگر پتروپارس قرار گرفتن در مجموعه پیمانکار عمومی است. این مجموعه در زمینه مسئولیت اجتماعی نیز بهعنوان شرکتی کاملاً ایرانی این مسئولیت را انجام میدهد و ۱۰۰ درصد دوستدار محیط زیست است؛ بهطوری که طی سالهای گذشته حدود چندین اصله نهال در کنگان کاشته شد، همچنین در حوزه ساخت مدرسه و غیره فعالیت میکنیم.
موسوی اعلام کرد: پروژههای برونمرزی از سوی مجموعه پتروپارس بهویژه با روی کارآمدن دولت سیزدهم قوت گرفته، این شرکت دو سابقه بسیار مطلوب در کشورهای ونزوئلا و آنگولا برای توسعه میدانهای بالادستی دارد که این موضوع در جریان سفرهای وزیر نفت و مسئولان دولت نیز برای صدور خدمات فنی و مهندسی در برنامه است و دنبال میشود.
به گفته وی، رقم باقیمانده برای تکمیل تعهدهای پتروپارس حدود ۱۰ میلیارد دلار است که شامل تکمیل پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی، جیسی آزادگان، میدان نفتی فروزان، میدان نفتی و گازی بلال و فرزاد بی و بخشی از پروژه آزادگان جنوبی میشود.
مدیرعامل شرکت پتروپارس گفت: در حوزه میدانهای مشترک نفتی و خشکی، پروژه میدان آزادگان جنوبی با محوریت پیمانکار عمومی (جیسی) پتروپارس در حال اجراست که باید ۶۶ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم که به چهار دکل حفاری موجود، سه دکل دیگر اضافه کردیم.
موسوی ادامه داد: میدان نفتی و دریایی فروزان هم که با کشور عربستان مشترک است هدفگذاری تولید در این میدان ۴۰ هزار بشکه و سهم پتروپارس ۱۲ هزار بشکه است که پایان فروردین ماه امسال یک حلقه چاه به مرحله تولید رسید.
وی با اشاره به اجرای طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، تأکید کرد: توسعه این فاز از سوی مجموعه پتروپارس در حال اجراست و بنا داریم چهار حلقه چاه از چاههای دوازدهگانه این فاز را امسال به تولید برسانیم که حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون فوتمکعب میشود. انجام این کار هم بهعهده شرکتهای مپنا و مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی است که همه حفاریها تا رسیدن به مخزن تکمیل شده است.
نظر شما