طرح بازیافت بخارات بنزین در آینده‌ای نزدیک نهایی می‌شود

سرپرست پژوهش و فناوری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از عملیاتی شدن بزرگ‌ترین پروژه محیط زیستی جایگاه‌های عرضه سوخت در سطح کشور خبر داد و گفت: طرح بازیافت بخارات بنزین (کهاب) با کارفرمایی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در بعضی از جایگاه‌ها و انبارهای نفت در حال پیگیری و عملیاتی شدن است.

ایرج کلهری در گفت‌وگو با خبرنگار شانا در حاشیه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر طرح‌ها و پروژه‌های بی‌شماری با همکاری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در حال بررسی و ارزیابی است، اظهار کرد: برای به ثمر نشستن قراردادهای پژوهشی، تلاش‌های مضاعفی انجام شده و اثربخشی این دست از قراردادها هم ملموس و عینی است.

وی با تأکید بر اینکه طرح کهاب با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت در حال پیگیری است و آزمون‌های اولیه آن نیز در بعضی از جایگاه‌های عرضه سوخت تهران انجام شده، افزود: این طرح باید افزون بر جایگاه‌ها در انبارهای نفت نیز عملیاتی شود که امیدواریم متعاقب فعالیت‌هایی که پارسال پیرامون اجرایی شدن این طرح در سطح کشور انجام شد، امسال به نتیجه نهایی و مطلوب در این زمینه دست یابیم.

سرپرست پژوهش و فناوری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه ساخت برخی از تجهیزات موردنیاز سی‌ان‌جی هم‌اکنون از سوی دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام است، تأکید کرد: در تلاش هستیم تا این تجهیزات را برای نخستین بار در کشور داخلی‌سازی کنیم.

کلهری با اشاره به ساخت تجهیز ANG از سوی پژوهشگاه صنعت نفت اعلام کرد: هدف از ساخت این تجهیز کاربردی افزایش ظرفیت مخازن خودروهاست که با مقدار بالایی از گنجایش فعالیت داشته باشند. در مرحله نخست ساخت دو مخزن در نظر گرفته شده است که مخزن اول ساخته شده و مخزن دوم نیز تا چند ماه آینده راه‌اندازی می‌شود.

وی ادامه داد: رقم اعتبار لازم برای اجرای این پروژه رقمی معادل ۸ میلیارد ریال برآورد شده است، همچنین ساخت این تجهیز کاربردی با به کاربردن آخرین روش و فناوری روزآمد دنیا ساخته و اجرایی شده است.

سرپرست پژوهش و فناوری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران بیان کرد: اولویت اصلی پژوهش و فناوری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، پیگیری طرح‌های مرتبط با مبارزه با قاچاق سوخت، پلمپ نفتکش‌ها و نیز طرح‌های مرتبط با اندازه‌گیری باک سوخت خودروهای مبادی مرزی است. به این منظور پروژه‌هایی در حال تعریف است و امسال نهایی و اجرایی خواهد شد.

کلهری یادآور شد: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده موانع و چالش‌های مرتبط با قاچاق سوخت برطرف خواهد شد.

وی یادآور شد: طبق تفاهم‌نامه امضا شده با محیط زیست و خودروسازی، استاندارهای مرتبط با آلاینده‌های خروجی از خودروهای گازسوز اندازه‌گیری و استانداردهای آنها مشخص شده است. این پروژه که با عنوان THC شناسایی شده است، از سوی دانشگاه تهران اجرایی شد و هم‌اکنون نتایج نهایی آن در سازمان حفاظت محیط زیست در حال ارزیابی و نهایی شدن است.

کد خبر 457089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =