به گزارش خبرگزاری رویترز، هشت منبع آگاه اعلام کردند با وجود درخواستهای آمریکا برای افزایش عرضه نفت از سوی اعضای سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) و تولیدکنندگان غیرعضو، ائتلاف موسوم به اوپکپلاس، این ائتلاف در نظر دارد در نشست هفته آینده تولید نفت خود را برای ماه سپتامبر تغییر ندهد، هرچند احتمال میرود درباره افزایش جزئی تولید گفتوگو شود.
ائتلاف اوپکپلاس تا ماه اوت برنامه کاهش تولید نفت خود را بهطور کامل به پایان میرساند؛ برنامهای که از زمان شیوع همهگیری جهانی ویروس کرونا از سال ۲۰۲۰ میلادی تاکنون اجرا شده است.
پس از آنکه ایالات متحده و اروپا تحریمهایی را علیه روسیه بهدلیل درگیریهای میان این کشور و اوکراین اعمال کردند، قیمتهای نفت در سال ۲۰۲۲ میلادی به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۸ تاکنون رسید و در ماه مارس به بالای ۱۳۹ دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت. بهدنبال تورم فزاینده و افزایش نرخ بهره و در نتیجه بالا رفتن نگرانیها درباره رکود اقتصادی و افت تقاضا، قیمتهای نفت از آن زمان تاکنون به حدود ۱۰۸ دلار کاهش یافته است.
یکی از منابع آگاه در اوپکپلاس گفت: درباره موضوعهای مختلف از افزایش اندک تولید گرفته تا حفظ سطح کنونی گفتوگو خواهد شد.
افزایش نیافتن تولید، ایالات متحده را ناامید خواهد کرد. جو بایدن، رئیسجمهوری این کشور، در ماه جاری به عربستان سعودی سفر و ابراز امیدواری کرد که در زمینه تولید نفت به توافق برسند.
یک مقام بلندپایه دولت آمریکا نیز روز پنجشنبه (ششم مردادماه) اعلام کرده بود که افزایش عرضه نفت به ثبات بازار کمک میکند.
با توجه به کاهش قیمت نفت از زمان اوج آن در ماه مارس امسال، بعضی از اعضای اوپکپلاس بر این باورند که دلیل محکمی برای افزایش بیشتر عرضه وجود ندارد.
با توجه به اینکه پس از کاهش سرمایهگذاریها در میدانهای نفتی، بسیاری از تولیدکنندگان برای دستیابی به اهداف تولید با مشکل روبهرو شدهاند، احتمال میرود هرگونه افزایش بیشتر در عرضه نفت از سوی اوپکپلاس کمتر از سطح توافقشده باشد.
گفته میشود عربستان و امارات متحده عربی مقدار قابلتوجهی از ظرفیت تولید استفادهنشده جهان را در اختیار دارند. برخی منابع صنعتی این پرسش را مطرح میکنند که آیا تولید عربستان میتواند بهراحتی به حداکثر سطح اعلامشده برسد یا خیر.
نظر شما