به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، قیمتهای جهانی نفت خام پس از تجربه افت ۸ درصدی در هفته گذشته و رسیدن به پایینترین حد سه هفته اخیر که از انتظارها درباره کاهش رشد اقتصادی در اقتصادهای بزرگ و در پی آن محدودیت در مصرف سوخت ناشی میشود، اندکی افزایش یافت.
قیمت شاخص نفت خام برنت دریای شمال در ساعت ۹ و ۴۶ دقیقه به وقت گرینویچ با ۱۷ سنت یا ۰.۲ افزایش به ۸۰ دلار و ۱۱ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام شاخص دبلیوتیآی با یک سنت کاهش ۷۳ دلار و ۳۸ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.
در پی انتشار دادههای مثبت درباره مشاغل ایالات متحده و بهدنبال آن نگرانی درباره تداوم افزایش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا که بهنوبه خود سبب تقویت دلار شد، قیمتهای دو شاخص برنت و دبلیوتیآی 3 درصد کاهش یافتند.
با توجه به قیمتگذاری نفت به دلار، افزایش ارزش این ارز سبب میشود خرید طلای سیاه برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر تمام شود و مطلوبیت این کالا کاهش یابد.
در حالی که هفته گذشته ترس از رکود بر بازار حاکم بود، فاتح بیرول، رئیس آژانس بینالمللی انرژی روز یکشنبه (۱۶ بهمنماه) گفت: بازگشایی مرزها در چین و بهدنبال آن احیای تقاضای سوخت در این کشور آسیایی همچنان عاملی برای بهبود قیمت نفت است.
آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد نیمی از رشد تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی از سمت چین خواهد بود، بهطوری که بیرول هم گفته است تقاضا برای سوخت جت در حال افزایش است.
رئیس آژانس بینالمللی انرژی گفت: بسته به اینکه این بهبود تا چه اندازه قوی باشد، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) ممکن است تصمیم خود را برای کاهش ۲ میلیون بشکهای تولید تا سال ۲۰۲۳ دوباره ارزیابی کنند.
بیرول در حاشیه کنفرانسی در هند به رویترز گفت: اگر تقاضا بهشدت افزایش یابد و اقتصاد چین دوباره روی ریل رشد مطلوب قرار گیرد اعضای اوپکپلاس باید در برنامه کاهش تولید خود بازنگری کنند.
نظر شما