به گزارش خبرنگار شانا، سیدحمید حسینی بعدازظهر امروز (سهشنبه، ۲۵ بهمنماه) در نشست خبری اتحادیه صادرکنندههای فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی درباره آمار صادرات فرآوردههای نفتی امسال گفت: در ۹ ماه امسال، بالاترین حجم صادرات مربوط به متانول با ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده که بخش عمده آن در نیمه نخست انجام شده و ارزآوری یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلاری برای کشور به همراه داشته است.
وی همچنین از صادرات ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گاز مایع در ۹ ماه امسال خبر داد و افزود: صادرات گاز مایع امسال نسبت به پارسال ۱۲۰ درصد افزایش یافته و ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه داشته است.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با تأکید بر اینکه توان صادرات سالانه ۱۰ میلیون تن گاز مایع در کشور را داریم، گفت: در ۹ ماه امسال، ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن قیر از کشور صادر شده است که تا پایان سال این رقم به ۴ و نیم میلیون تن میرسد.
حسینی اعلام کرد: در ۹ ماه امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن اوره صادر شده که ۹۷۵ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.
وی همچنین با تأکید بر افزایش ۱۵ درصدی صادرات متانول کشور گفت: صادرات قیر در ۹ ماه امسال ۳۱ درصد افزایش و اوره ۲۲ درصد کاهش یافته، همچنین آمار صادرات پلیمرها نیز بهدلیل افزایش مصرف داخلی، در این مدت کاهشی بوده است. (۷۷ درصد)
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی افزود: در این بازه زمانی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن روغن صنعتی صادر شده که یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار ارزآوری برای کشور به همراه داشته، مقدار صادرات روغن پایه نیز از ابتدای فروردین ۱۴۰۱ تا پایان آذرماه (۹ ماه ۱۴۰۱) ۵۴۲ هزار تن بوده که ارزش صادراتی آن ۴۱۸ میلیون دلار بوده است.
حسینی مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر حذف قیر تهاتری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: از حدود ۴۸ میلیارد دلار صادرات ارزی کشور، حدود ۱۳ میلیارد دلار مربوط به صادرات فرآوردههای نفتی و میعانات گازی و ۱۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات محصولات پتروشیمی است.
وی همچنین درباره مصوبه دولت مبنی بر وصول ۵ درصد عوارض از صادرات فرآوردههای نفتی افزود: طبق این مصوبه مقرر شده است ۵ درصد از قیمت صادرات فرآوردههای نفتی وصول شود و به شرکتهای دانشبنیان اختصاص یابد که با توجه به حجم صادرات فرآوردههای نفتی در کشور این رقم حدود سالانه ۱.۵ میلیارد دلار خواهد بود.
نظر شما