گاز روسیه برای چین ارزان‌تر از اروپا محاسبه می‌شود

قیمت گاز ارسالی روسیه به چین با خط لوله در مقایسه با فروش به مشتریان اروپایی ارزان‌تر محاسبه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک سند دولت روسیه که روز جمعه (۱۷ شهریورماه) ازسوی این خبرگزاری مشاهده شد، نشان می‌دهد قیمت گاز ارسال روسیه به چین با خط لوله طی چند سال آینده به‌طور پیوسته کاهش می‌یابد و بسیار کمتر از آنچه مسکو به اروپا می‌فروشد، خواهد بود.

بر اساس برنامه توسعه اجتماعی - اقتصادی روسیه تا سال ۲۰۲۶، صادرات نفت روسیه هم در سال ۲۰۲۴ کاهش می‌یابد، در حالی که قیمت نفت خام این کشور در سال آینده میلادی افزایش می‌یابد.

قیمت فروش گاز روسیه به چین با خط لوله از سوی شرکت دولتی گازپروم از زمان آغاز عرضه در سال ۲۰۱۹ میلادی علنی نشده است، در حالی که تحلیلگران مدت‌هاست بر این باورند که این قیمت بسیار کمتر از قیمتی است که روسیه به اروپا می‌فروشد.

بر اساس این سند، انتظار می‌رود قیمت گاز خط لوله روسیه برای ترکیه و اروپا امسال ۵۰۱.۶ دلار به ازای هر ۱۰۰۰ مترمکعب و برای سال ۲۰۲۴ میلادی ۴۸۱.۷ دلار باشد، در حالی که این رقم سال ۲۰۲۲ میلادی ۹۸۳.۸ دلار بود.

قیمت فروش گاز روسیه به چین در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به‌ترتیب ۲۹۷.۳ و ۲۷۱.۶ دلار به ازای هر ۱۰۰۰ هزار مترمکعب برآورد شده است.

اروپا در زمستان ۲۰۲۳-۲۰۲۲ به‌دلیل تلاش‌های خود برای کاهش مصرف انرژی و یافتن تأمین‌کنندگان دیگر، مانند فروشندگان گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) موفق شد بر بحران انرژی غلبه کند.

صادرات نفت خام روسیه نیز امسال تاکنون کاهش یافته و از ۲۴۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۲ به ۲۴۷ میلیون تن تاکنون در سال ۲۰۲۳ میلادی (روزانه ۴ میلیون و ۹۶۰ هزار بشکه) رسیده است.

تعمیر و نگهداری پالایشگاه‌ها تقاضای نفت خام را ۲ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در ماه‌های سپتامبر و اکتبر کاهش می‌دهد، اما در ماه‌های نوامبر و دسامبر بهبود می‌یابد و تا حدی آثار کاهش قیمت‌ها را جبران می‌کند.

الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه به‌تازگی در این باره گفت: روسیه برای حفط ثبات و تعادل بازار نفت، کاهش داوطلبانه روزانه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای صادرات نفت خود را تا پایان سال تمدید خواهد کرد.

این سند نشان داد قیمت نفت صادراتی روسیه ۷۱ دلار و ۳۰ سنت برای هر بشکه است که در مقایسه با رقم ۷۹ دلار و ۶۰ سنت سال ۲۰۲۲ و ۶۳ دلار و ۴۰ سنت مورد انتظار برای امسال، در سطوحی بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلاری اعمال‌شده از سوی غرب ایستاده است.

کد خبر 630156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =