به گزارش شانا به نقل از مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، نشست هماندیشی و همافزایی راهبردهای مدیریتی با حضور عبدالحسین بیات، رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت و محسن حقیقی مقدم، مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت روز دوشنبه (۲۰ آذرماه) در سالن کنفرانس مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت برگزار شد.
محسن حقیقیمقدم در این نشست با اشاره به جایگاه مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در حکمرانی صنعت نفت کشورمان گفت: تحول در مدیریت باید با شاخصه مهم و راهبردی هوشمندی انجام پذیرد. با هوشمندی است که میتوان افق و چشمانداز مدیریت ویژهای را در صنعت نفت کشورمان ترسیم کنیم.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اهداف اصلی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت باورمند کردن مدیران است، افزود: هیئتهای عالی فنی - تخصصی از عوامل و ابزارهای اصلی باورمندی مدیران صنعت نفت است، بنابراین مدیران ارشد صنعت نفت به خوبی آگاهند که با چنین ساز و کاری ما نهتنها با مقاومت روبهرو نیستیم، بلکه در تمامی سطوح این صنعت، همراهی کاملی را شاهدیم.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت گفت: از دغدغهها و مسائل اصلیمان این است که نباید در مدیریت به فرهنگ دینی و ملیمان بیتوجه باشیم، به همین دلیل در این زمینه به حکمرانی و مدیریت متعالی روی آوردهایم و افزون بر ملاک قرار دادن آن در نظامنامه توسعه مدیریت صنعت نفت، ارزشهای یک مدیر و یک سازمان متعالی را مورد ارزیابی و سنجش قرار میدهیم.
حقیقیمقدم بیان کرد: دو محور آموزش و افزایش شایستگی را با جدیت دنبال کردهایم و با جدیدترین روشهای استعدادیابی مدیریتی دنیا نمیگذاریم هیچ ظرفیت مدیریتی مغفولی در صنعت نفت باقی بماند.
وی با تأکید بر بهرهمندی از ظرفیتهای بسیار بالای بازنشستگان صنعت نفت در توسعه مدیریت گفت: نیاز داریم از ظرفیتهای صندوقهای بازنشستگی در محقق کردن فرآیندهای مدیریت بهره بگیریم. از اساس معتقدیم باید از تجربه بازنشستگان استفاده کرد، بنابراین در گروههای بیستویکگانه، بازنشستگان و تجربه و اندوختههای دانشی آنها را بهطور جدی مدنظر قرار دادهایم.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت افزود: بیش از ۴۵۰ نفر از بازنشستگان صنعت نفت را به گروههای خبرگانی دعوت کردیم و اکنون بسیاری از آنها عضو باشگاه خبرگان صنعت نفت هستند. ما برآنیم دست همکاریمان را به سوی هر بازنشستهای که تجربهاش قابل استفاده و مفید باشد، بلند کنیم.
حقیقیمقدم بیان کرد: تجارب اندوختهشده بازنشستگان صنعت نفت بزرگترین سرمایه خبرگان صنعت نفت است و با همراهی و همکاری بیشتر صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، نقش بازنشستگان این صنعت در باشگاه خبرگان صنعت نفت برجستهتر و بیشتر خواهد بود.
باید در مسیر دانایی دائمی در تمامی زنجیره صنعت نفت حرکت کنیم
عبدالحسین بیات، رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت نیز در این نشست با تأکید بر ادبیات متعالی ایران در مفهوم دانایی و توانایی گفت: زیرساخت اصلی هر توانایی در صنعت نفت، مبحث دانایی است. افراد دانا و شایسته میتوانند در صنعت نفت تحولآفرینی کنند و ما را به اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی در صنعت نفت برسانند.
وی افزود: اگر زیرساختها، امکانات و فناوریهای کامل باشد اما افراد شایستهای وجود نداشته باشند هیچ حرکت پیشروندهای امکان ندارد، زیرا اصالت با سرمایه انسانی است و اگر انسان بخواهد منشأ اثر باشد باید دانا شود.
رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با تأکید بر اهمیت و نقش دانشگاه در ایجاد دانایی گفت: با این همه، کل فرآیند دانایی تنها در زمان تحصیل در دانشگاه حاصل نمیشود، مراکزی چون مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، عهدهدار بخش مهمی از افزایش دانایی است از این منظر باید همواره در مسیر دانایی دائمی در تمامی زنجیره صنعت نفت حرکت کنیم.
بیات با برشمردن موارد زیادی از تواناییهای صنعتی زبانزد در صنعت نفت افزود: توانمندیهای صنعت نفت میتواند در مرکز توسعه مدیریت توضیح داده شود و تجربه و دانش ویژه صنعت نفت برای مدیران نگهداری و به آنها انتقال یابد. مدیران سطوح مختلف مدیریت صنعت نفت باید بدانند چه اتفاقهایی در جای جای این صنعت بزرگ رخ داده است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به شایستگی در مدیریت صنعت نفت گفت: اگر فردی در جایگاه مدیریتی قرار گیرد که دانایی و توانایی لازم برای آن جایگاه را ندارد هم به خود، هم به سازمان و هم به وجهه جمهوری اسلامی ایران ضربه وارد کرده است.
رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت نباید تنها صندوقها و چهار شرکت اصلی را ببیند، بلکه باید به افزایش دانایی به همه زنجیره صنعت نفت بنگرد. این مرکز است که با فعالیتهای راهبردی خود امکان پیشرفتهای کلان صنعتی را محقق میکند.
در این نشست معاونان و رئیسهای مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به تشریح و توضیح راهبردها و شیوههای سنجش، پایش، توسعه و ارزیابی مدیران در صنعت نفت پرداختند.
نظر شما