شرکت ملی گاز و دانشگاه فردوسی قرارداد پژوهشی امضا کردند

قرارداد پژوهشی «طراحی مفهومی شکل‌گیری و توسعه پارک گوگردی» بین شرکت ملی گاز ایران و دانشگاه فردوسی مشهد همزمان با هفته پژوهش امضا شد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت پالاش گاز شهید هاشمی‌نژاد، آیین امضای قرارداد پژوهشی طراحی مفهومی شکل‌گیری و توسعه پارک گوگردی بین شرکت ملی گاز ایران و دانشگاه فردوسی مشهد صبح امروز (دوشنبه، ۲۷ آذرماه) همسو با همکاری‌های پژوهشی و گسترش ارتباط دانشگاه و صنعت، در محل دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

محسن مظلوم فارسی‌باف، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در این باره گفت: نشست امروز همسو با همکاری‌های همیشگی بین شرکت ملی گاز  ایران و دانشگاه‌ها برگزار شد و این قرارداد پژوهشی با هدف ایجاد یک مفهوم برای پارک گوگردی شهید سلیمانی خانگیران است که به دانشگاه فردوسی مشهد واگذار شد.

وی افزود: ایده این امر مهم را مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در سال ۱۴۰۰ پیرو کنگره ملی گوگرد که در دانشگاه فردوسی برگزار شد، مطرح کرد و این اقدام پیگیری و نشست‌هایی برگزار شد؛ سرانجام به یک وفاق جمعی درباره تعریف این پروژه رسیدیم که چه شاخص‌ها و چه خروجی‌هایی باید داشته باشد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: این توافق منجر به ایجاد یک پل‌گذار یا (کدگذار) مشترک و امضای تفاهم و قرارداد در هفته پژوهش و امروز شد. انتظاری که از این قرارداد داریم این است که دانشگاه درباره پارک گوگردی شهید سلیمانی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد که با حضور رئیس‌جمهوری و وزیر نفت در سال ۱۴۰۱ افتتاح شد، به‌عنوان بازوی علمی و فناوری و توسعه علم و دانش برای آن پارک باشد تا بتوانیم آن‌ را از وضع منطقه تولیدی به یک منطقه دانش‌بنیان واقعی تبدیل کنیم.

فارسی‌باف ارزش افزوده و تولید اشتغال بیشتر، تولید ثروت همچنین مواردی که در زنجیره ارزش گوگرد و هر آنچه در چشم‌انداز پارک‌ها مورد نظر است را از اهداف مهم این پروژه دانست و اظهار امیدواری کرد که با کمک دانشگاه بتوانیم پلتفرمی را ایجاد کنیم که ما را به نتایجی مطلوب رهنمون کند و پارک را از وضعیت تولیدی موجود به وضعیت تولیدی کاملاً دانش‌بنیان با ارزش افزوده حداکثری و افزایش جمعیت اشتغال به کار ارتقا دهد.

یحیی فیضی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد نیز گفت: در گذشته گوگرد به عنوان یک ماده خام از کشور خارج می‌شد و از همه مزایای این ماده گرانبها کشورهای خارجی استفاده می‌کردند که اکنون با ایجاد پارک گوگرد سردار شهید سلیمانی در شرکت پالایشگاه هاشمی‌نژاد، بتوانیم قدم‌های اولیه را برای اینکه این ماده خام را به محصولات با ارزش افزوده بیشتر مانند گوگرد دانه‌بندی شده، کود گوگرد بنتونیتی و گوگرد میکرونیزه، تبدیل کنیم، برداشته شد و اشتغال‌زایی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در جوار پالایشگاه شکل گرفت‌.

وی ادامه داد: هدف این است که این مهم را به صورت علمی و در یک ساختار دانشی توسعه و گسترش دهیم و با نتایج آن بتوانیم از گوگرد تولیدی پالایشگاه، محصولات با ارزش افزوده بیشتری بدست بیاوریم و الگویی برای دیکر پارک‌هایی که در کشور در آینده نزدیک شکل می‌گیرند، باشیم.

لطفی، معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی نیز این قرارداد را به عنوان زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر درباره گسترش پارک‌های گوگردی و توسعه زنجیره ارزش گوگرد در کشور معرفی کرد و در ادامه آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد با همه ظرفیت‌های علمی و پژوهشی خود برای رفع دیگر نیازهای دانش‌محور شرکت ملی گاز اعلام کرد.

کد خبر 634751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =