بررسی تاثیر منفی اجرا نشدن به‌موقع پروژه‌ها بر حجم و کیفیت نفت خام تولیدی

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز و عضو اصلی هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران در نخستین گردهمایی تخصصی و هم اندیشی مدیران برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت ایران به بررسی تاثیر منفی اجرا نشدن به‌موقع پروژه‌ها بر حجم تولید نفت خام در پنج بخش پرداخت و دلایل آن را بررسی کرد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی، هرمز قلاوند، دلایل تأخیر در اجرای به‌موقع پروژه‌ها را شامل تأخیر در تکمیل و راه‌اندازی پروژه‌ها، نوسان قیمت‌ها ناشی از بالا رفتن نرخ ارز، استفاده نکردن از روش‌های استاندارد مدیریت پروژه و ناکارآمدی قوانین پیچیده منجر به اولویت‌بندی پروژه‌ها دانست.
 
وی با تأکید بر ضرورت اجرای همزمان زنجیره ارزش پروژه بیان کرد: افزایش توان تولید نفت خام به حجم مربوط به اجرای پروژه موردنظر است، به‌طوری که تاسیسات موجود اکنون بالاتر از ظرفیت فرآورشی عملیاتی هستند و این موضوع سبب کاهش کیفیت نفت‌خام تولیدی به دلیل افزایش ظرفیت تجهیزات موجود و افزایش خوردگی خطوط لوله و تجهیزات پایین‌دست به‌دلیل بالا بودن حجم نمک و یا سولفور موجود در نفت خام تولیدی شده است.

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران در تشریح دلایل تأخیر اجرای پروژه‌ها در زمان مقرر افزود: به‌دلیل تغییر قیمت‌های ناشی از بالا رفتن نرخ ارز می‌توان به تأخیر بسیار زیاد در تعیین تکلیف پروژه‌های غیرفعال، بلاتکلیفی پروژه‌های جاری و پرداخت نشدن تعدیل مبالغ قراردادی با توجه به موانع قانونی اشاره کرد.

قلاوند درباره تاثیر اجرای همزمان اجزای زنجیره ارزش بر تولید نفت خام گفت: در بسیاری مواقع بخشی از پروژه اجرا می‌شود و بقیه بخش‌های آن متوقف می‌ماند که عملاً تکمیل همان بخش بی‌فایده است. از دیگر آسیب‌های این موضوع، افزایش هزینه نگهداری آنها و  ایجاد فعالیت و کار اضافه برای نگهداری از بخش‌های نیمه‌تمام یا خاتمه‌یافته برای پیمانکار یا کارفرما اشاره کرد.

وی تأکید کرد: با افزایش زمان اجرای پروژه‌ها، شرایط مخزنی به‌دلیل تولید طی مدتی که پروژه اجرا نشده است، تغییر می‌کند و ترکیب سیال تولیدی متفاوت می‌شود که بعضاً سبب تغییر شرایط طراحی اولیه و لزوم تسریع در اجرای پروژه‌های مرتبط است.

کد خبر 636033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =