به گزارش خبرنگار شانا، با بازگشت تحریمهای نفتی در آبانماه سال ۹۷، بسیاری از خریداران از جمله کرهجنوبی، چین، هند و ژاپن، واردات نفت خام و میعانات گازی خود از ایران را کاهش دادند، همین موضوع باعث شد دولت قبل نتواند میعانات گازی را بفروشد.
راهکار دولت گذشته برای این موضوع خرید نفتکش و ذخیره میعانات گازی روی آب بود تا تولید از پارس جنوبی متوقف نشود. بعضی از این نفتکشها بیش از سه سال روی آب سرگردان بودند.
محمدرضا میرتاجالدینی با بیان اینکه وزارت نفت در طول دولت سیزدهم موفقیتهای خیرهکنندهای بهدست آورده که به صفر رسیدن میعانات گازی ذخیرهشده روی آب یکی از این موفقیتهای بزرگ است، گفت: افزایش چند برابری فروش نفت، ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی، موفقیت در بخش دیپلماسی انرژی، توسعه فازهای پارس جنوبی و... از مهمترین اقدامهای وزارت نفت دولت سیزدهم بوده است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: وزارت نفت در این مدت قراردادهای خوبی هم در بخش داخلی و دانشبنیانها و هم در بخش خارجی و کشورهای همسایه امضا کرده است که در آینده چشمانداز خوبی را برای صنعت نفت و گاز کشور رقم خواهد زد.
هادی بیگینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز به موفقیتهای وزارت نفت در دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: در این مدت شاهد صدور دانش فنی و خدمات مهندسی در بخش نفت به برخی کشورها بودیم. دولت با این رویکرد نهتنها درآمدزایی ارزی خود را بهبود بخشید، بلکه در حقیقت علم و دانش فنی خود را نیز در این کشورها توسعه داد.
وی گفت: تحریم زمانی مؤثر است که دولت توان خرید و فروش کالا و خدمات خود را نداشته باشد، اما در این زمان که صادرات انجام میشود، بیاثر شدن تحریمها به مرور زمان نمایان خواهد شد.
نظر شما