به گزارش خبرگزاری رویترز، کاهش تنشها بین ایران و رژیم صهیونیستی و تمرکز بازار بر عوامل بنیادین سبب شد قیمت نفت روز دوشنبه (سوم اردیبهشت) بیش از یکدرصد کاهش یابد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۲۱ سنت یا ۱.۴درصد کاهش به ۸۶ دلار و ۸ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا برای تحویل در ماه مه نیز روز دوشنبه با ۹۷ سنت یا ۱.۲درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۱۷ سنت برای هر بشکه معامله شد. این در حالی است که برای تحویل در ماه ژوئن با یک دلار و ۲۳ سنت افت به ۸۰ دلار و ۹۹ سنت برای هر بشکه رسید.
ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آیجی، گفت: با پیشبینیهای گسترده مبنی بر فروکشکردن تنشهای ژئوپلیتیک بین ایران و رژیم صهیونیستی، قیمت نفت خام برنت نتوانست افزایش اولیه خود را حفظ کند.
وی افزود: به همین دلیل بازارها ریسک ژئوپلیتیک مرتبط با اختلال احتمالی در عرضه نفت را همچنان کاهش میدهند. اختلال در عرضه، در زمان کنونی بعید به نظر میرسد.
بهگفته ییپ، افزایش ذخیرهسازی نفت خام آمریکا نیز به فروش نفت فشار بیشتری وارد کرده است.
دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یافت که حدود دو برابر پیشبینی تحلیلگران بود. تحلیلگران افزایش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکهای را برای ذخیرهسازی آمریکا پیشبینی کرده بودند.
تینا تانگ، تحلیلگر مستقل بازار نیز اعلام کرد: نگرانیهای اقتصادی بار دیگر به عامل کاهشی در بازار نفت تبدیل میشود و افزایش ذخیرهسازی ایالاتمتحده و تندروی بانک مرکزی آمریکا و درنتیجه افزایش ارزش دلار، قیمت نفت را تحتتأثیر قرار میدهد. افزایش ارزش دلار سبب بالارفتن قیمت نفت برای دارندگان ارزهای دیگر میشود.
نظر شما