سجاد نوروزی در گفتوگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سالهای اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول بهعنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد میشود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) میتواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.
استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی
وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر میشود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت خام در پالایشگاههاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین میتوانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول الپیجی تولید میشود.
این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید میشود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.
نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.
تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش
وی افزود: مجتمعهای تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خامفروشی بردارند.
این کارشناس با اشاره به مدتزمان بهرهبرداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهرهبرداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدتزمان در مقایسه با پالایشگاههای متداول حدود یکچهارم خواهد بود.
نوروزی یادآور شد: کوتاهبودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایهگذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایهگذاران بخش خصوصی بسیار مقرونبهصرفه و سودده کرده است.
نظر شما