ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت

کاربرد هوش مصنوعی و تحول دیجیتال در مدیریت نفت و گاز، زیرساخت‌ها و سیستم‌های میدان نفت دیجیتال و استقرار WRFM برای بهبود توسعه و تولید میدان‌های نفت و گاز، در همایش فناوری تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در مدیریت هم‌زمان چاه، مخزن و تسهیلات روسطحی بررسی شد.

به گزارش خبرنگار شانا، همایش فناوری تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در مدیریت هم‌زمان چاه، مخزن و تسهیلات روسطحی، از سوی گروه انرژی پاسارگاد با همکاری دانشگاه صنعتی شریف در دومین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد. در این همایش به موضوع تحول‌آفرینی مهم هوش مصنوعی در صنعت نفت پرداخته شد و استادان و متخصصان با اشاره به رویکرد کشورهای دنیا در بهره‌گیری از هوش مصنوعی در صنعت نفت، به مزایا و الزام‌های آن اشاره کردند.

سعید دهقانی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز سپهر پاسارگاد، در همایش فناوری تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در مدیریت هم‌زمان چاه، مخزن و تسهیلات روسطحی با اشاره به رشد سریع و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در دیگر کشورها، ضرورت استفاده از آن در صنعت نفت ایران را مهم خواند و در این زمینه به الگوهای اکتشاف از ابتدا تا امروز پرداخت که به کمک هوش مصنوعی می‌توان به اطلاعات و داده‌های بیشتر و دقیق‌تری دسترسی داشت.

وی در بیان آثار هوش مصنوعی در صنعت نفت، به افت کاهش تولید، بهره‌وری عملیاتی و حفظ دارایی‌ها اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز سپهر پاسارگاد با اشاره به اقدام شرکت گسترش انرژی پاسارگاد که درصدد راه‌اندازی مرکز WRFM است، گفت: در فناوری طراحی و اجرای سیستم جامع فرایند مدیریت هم‌زمان چاه، مخزن و تسهیلات روسطحی موسوم به WRFM WELL RESERVIORt FACILI  WRFM، زیرساخت‌های لازم در دستیابی به اهدافی همچون تصمیم‌گیری سریع و بهنگام عملیات توسعه‌ای و تولیدی، اطمینان از شاخصه‌های عملکردی، مدیریت دارایی‌های شرکت در هر نقطه جغرافیایی و بهینه‌سازی مستمر ارزش دارایی‌ها فراهم خواهد شد.

دهقانی با بیان اینکه کاربرد این مرکز که قرار است در آینده راه‌اندازی شود، در پایش آنلاین عملیات روزانه در میدان، تحلیل‌های آماری و مهندسی و به‌حداقل‌رساندن زمان تصمیم‌گیری موفق مؤثر است، تصریح کرد: با توجه به کاهش هزینه‌ها در بخش‌های مختلف پردازشگر، پهنای باند و... فرصت مناسبی است که شرکت‌های توسعه‌دهنده به‌سمت استفاده از هوش مصنوعی گام بردارند.

سینا مرادی، متخصص ارشد هوش مصنوعی در شرکت دیلویت نیز که به‌صورت آنلاین در این همایش حضور داشت، با اشاره به ضرورت و اهمیت کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت، به نقش تحول‌آفرین آن در این حوزه اشاره کرد.

وی هوش مصنوعی در صنعت نفت را در سه محور متاورس، Generative A و Digital twins بررسی و تصریح کرد: فناوری متاورس امکان حضور متخصصان در فضای مجازی را فراهم ساخته که فراتر از نشست‌های آنلاین و در یک همکاری مجازی می‌توانند ضمن ملاقات و گفت‌وگو و بررسی‌های یک عملیات، با ابزارهای متاورس تصمیم‌های درست، دقیق و واقعی بگیرند.

متخصص ارشد هوش مصنوعی در شرکت دیلویت دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت نفت را آموزش نیروی انسانی، همکاری‌های مراکز عملیاتی و شبیه‌سازی مجازی ذکر کرد.

مرادی با اشاره به اینکه موضوع داغ امروز دنیا Generative A است، نقش آن را در صنعت نفت نیز مهم خواند و بیان کرد: هوش مصنوعی با فناوری‌های دیجیتال امکان شبیه‌سازی دقیق دکل‌های نفتی، خطوط لوله و دیگر بخش‌ها را فراهم می‌کند.

وی دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت نفت را بهبود ایمنی سیستم، اکتشاف نفت و پیش‌بینی منابع (Demand Forcasting) ذکر کرد و گفت: با استفاده از هوش مصنوعی براساس الگوسازی و سناریوسازی‌ها، با کمترین هزینه می‌توان در نگهداری مؤثر تجهیزات اقدام کرد.

غزنوی از نمایندگان دانشگاه صنعتی شریف نیز در این همایش به نقش هوش مصنوعی در زنجیره اکتشاف تا تولید در صنعت نفت پرداخت و افزود: در این صورت می‌توان شاهد تولید بهینه، بهبود سرویس مشتریان و حفظ داده‌ها و اطلاعات بود.

وی در پایان گفت: با کمک هوش مصنوعی می‌توان یک نمونه از پلنت و دارایی فیزیکی زیرزمین را هم در اختیار خود داشت.

کد خبر 641181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =