به گزارش خبرنگار شانا، سلیمان قاسمیان در سخنانی در نشست «چشمانداز صنعت نفت و گاز آفریقا» که در حاشیه بیستوهشتمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی برگزار شد، درباره وضع اقتصادی کشورهای آفریقا اظهار کرد: در سال ۲۰۲۴، رشد اقتصادی آفریقا ۴.۲ درصد پیشبینی شده است که رقم قابل توجهی است. ذخایر نفت آفریقا ۷.۲ درصد ذخایر نفت جهان را در بر میگیرد. در دو سال اخیر حجم اکتشافات نفتی در بیشترین سطح خود انجام شده است که مربوط به کشورهای نامیبیا، آفریقای جنوبی، غنا و آنگولا بوده است.
وی افزود: در حوزه تولید نفت، آفریقا سهم قابل توجهی دارد که آمارها نشان میدهد ۷ میلیون بشکه در روز است و کشورهای الجزایر، نیجریه، آنگولا، لیبی و مصر از تولیدکنندگان مهم نفت در آفریقا هستند. همچنین، در حوزه مصرف نفت پیشبینی میشود که آفریقا در آینده بهعنوان یکی از بزرگترین مصرفکنندگان نفت تبدیل شود.
مدیرکل آسیا، افریقا و اقیانوسیه معاونت امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت در ادامه، گفت: در حوزه پالایش، آفریقا ظرفیت قابل توجهی دارد و طبق آمارها، این ظرفیت حدود روزانه ۳.۲ میلیون بشکه است که بهترین ظرفیت را مصر، الجزایر، نیجریه، آفریقای جنوبی و مراکش دارند.
قاسمیان تصریح کرد: در حوزه ذخایر اثباتشده گاز در آفریقا، این قاره یکی از بزرگترین ذخایر را در اختیار دارد و کشورهای نیجریه، الجزایر، موزامبیک و مصر بیشترین ذخایر را دارند.
وی درباره روندهای مهم در حوزه اجتماعی، انرژی، اقتصاد و اجتماعی در آفریقا بیان کرد: در دهههای آینده، آفریقا بیشترین نرخ رشد جمعیت را در اختیار دارد و پیشبینی میشود به همین نسبت، بالاترین نرخ رشد در جهان را داشته باشد. در این چارچوب، قابل پیشبینی است که شهرنشینی در آفریقا رشد قابل توجهی داشته باشد و حدود ۲۳۰ میلیون نفر به جمعیت کنونی آفریقا افزوده شود.
مدیرکل آسیا، افریقا و اقیانوسیه معاونت امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت ادامه داد: با توجه به ذخایر نفت و گاز در آفریقا، پیشبینی میشود بیشترین نرخ رشد عرضه انرژی را در آینده در آفریقا داشته باشیم. همچنین پس از خاورمیانه، آفریقا بالاترین تولیدکننده گاز در دنیا خواهد شد که بهتبع آن، بزرگترین صادرکننده گاز بعد از خاورمیانه است.
قاسمیان یادآور شد: با توجه به ظرفیتی که ایران در حوزه نفت و گاز دارد، میتواند همکاریهای مشترک خوبی در حوزه اکتشاف میدانهای نفت و گاز، ارائه خدمات فنی و مهندسی در حوزه بالادست و پاییندست بهویژه ساخت پالایشگاه، صادرات کالا و تجهیزات و فرآوردههای نفتی و غیره شکل گیرد. همچنین، در حوزه آموزش نیروی انسانی در حوزه نفت و گاز ایران از پتانسیل قابل توجهی دارد.
نظر شما