به گزارش شانا بهنقل از شرکت ملی گاز ایران، ساجد کاشفی دراینباره توضیح داد: این تصمیم بهمنظور تدوین و تکمیل «اطلس بهینهسازی گاز کشور» با هدف معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در بخش بهینهسازی مصرف گاز صنایع، بهویژه در قالب بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست گرفته شده است.
وی ادامه داد: صنعت سیمان سهم قابل توجهی از مصارف گاز طبیعی استان فارس و صنعت کاشی و سرامیک نیز سهم ویژهای در سبد مصارف گاز استان یزد دارند و طبق گزارشهای سازمان ملی استاندارد، مازاد مصرف انرژی این استانها در این بخشها در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ از دیگر استانها بیشتر بوده است. به همین دلیل، با هدف کاهش مصرف گاز طبیعی در این صنایع، استان فارس بهعنوان قطب بهینهسازی مصرف گاز در صنعت سیمان و استان یزد به عنوان قطب بهینهسازی مصرف گاز در صنعت کاشی و سرامیک تعیین شدند.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران، همکاری این شرکتها با شرکتهای بازرسی فنی ذیل سازمان ملی استاندارد را همسو با تحقق اهداف برنامهریزیشده، ضرورتی اجتنابناپذیر دانست و گفت: هدفهایی مانند آسیبشناسی، تجزیهوتحلیل مصارف خارج از حد معیار مصرف انرژی صنعت سیمان، شناسایی فرصتهای بهینهسازی مصرف انرژی این صنایع و استخراج راهکارها و تهیه و پیشنهاد بستههای سرمایهگذاری برای اجرای راهکارهای استخراجشده در قالب بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست ازجمله اهداف ازپیشتعیینشدهای هستند که همدلی و همکاری همه بخشها را در این زمینه میطلبد.
کاشفی تصریح کرد: لازم است بهمنظور تحقق این اهداف، اقدامهایی مانند شناسایی و روزآمدکردن مشترکان، بررسی وضع پروانه بهرهبرداری مشترکان سیمان، شناسایی مشترکان با مصرف سالانه بالای ۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی، بهرهمندی از تجارب دیگر استانها و... سرلوحه برنامه کاری واحد بهینهسازی این استانها قرار گیرد.
وی در پایان استخراج راهکارهای بهینهسازی مصرف انرژی این صنایع، آشنایی سرمایهگذاران این حوزه با فرایند بازار بهینهسازی مصرف انرژی و محیطزیست و... را از دیگر موارد لازم برای تحقق اهداف کلان شرکت ملی گاز دانست و ابراز امیدواری کرد که بهمنظور تکمیل اطلس بهینهسازی گاز کشور، در آینده نزدیک قطبهای بهینهسازی گاز صنایع فولاد و آجر نیز تعیین و اطلاعرسانی شوند.
نظر شما