به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، بالا رفتن ارزش دلار و افت واردات نفت خام چین با تحتتأثیر قرار دادن خطرات عرضه ناشی از انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا و پایین آمدن تولید نفت این کشور بهدلیل توفان رافائل سبب شد تا قیمتهای نفت در معاملههای روز پنجشنبه (۱۷ آبان) به روند کاهشی خود ادامه دهد.
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا همزمان با افزایش ارزش دلار، ابتدا سبب افت بیش از ۲ دلاری قیمت نفت در معاملههای روز چهارشنبه (۱۶ آبان) شد، اما قیتها تا پایان روز معاملاتی کمتر از یک درصد کاهش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز پنجشنبه تا ساعت ۱۲ و ۵۳ دقیقه به وقت گرینویچ با ۶۳ سنت یا ۰.۸ درصد کاهش به ۷۴ دلار و ۲۹ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز پنجشنبه با ۷۳ سنت یا یک درصد افت با قیمت ۷۰ دلار و ۹۶ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.
اوله هانسن، تحلیلگر بانک ساکسو گفت: عوامل کاهنده شامل افزایش ارزش دلار و کاهش تقاضا میشود، در حالی که عوامل افزایشی ناشی از احتمال افزایش تحریمها علیه ایران و ونزوئلا در دوران ریاستجمهوری ترامپ و تنشها در خاورمیانه است.
وی افزود: برخی از این محرکهای بالقوه هیچ تأثیری در آینده قابلپیشبینی نخواهند داشت، اما همه آنها بهعلاوه عوامل کنونی سبب محدودیت در معاملات میشود. به نظر من، در صورت تشدید نشدن عوامل مهم ژئوپلیتیکی، چشمانداز کوتاهمدت به سمت روند نزولی گرایش دارد.
در حالی که سرمایهگذاران برای تصمیمگیریهای بانک مرکزی از جمله بانک فدرال رزرو آمریکا آماده میشوند، ارزش دلار روز پنجشنبه نزدیک به بالاترین قیمت خود در چهار ماه اخیر رسید. افزایش ارزش دلار، نفت را برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر میکند و بر قیمتها تاثیر میگذارد.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر بلندپایه بازار در شرکت فیلیپ نوا، گفت: طبق روال گذشته، سیاستهای ترامپ بهنفع کسبوکارها بوده است، که این موضوع ممکن است از رشد کلی اقتصاد حمایت کند و تقاضای سوخت را افزایش دهد. با این حال، هرگونه مداخله در سیاستهای تسهیل بانک فدرال رزرو میتواند چالشهای بیشتری را برای بازار نفت ایجاد کند.
در همین حال انتشار دادههای مربوط به کاهش ۹ درصدی واردات نفت خام چین در ماه اکتبر برای ششمین ماه پیاپی و افزایش ذخیرهسازی نفت خام آمریکا از دیگر عوامل کاهشی تأثیرگذار بر قیمتهای نفت بود.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود تحریمهای شدیدتری را علیه نفت ونزوئلا اعمال کرد. این اقدامات برای مدت کوتاهی از سوی دولت بایدن لغو شد اما بعدها دوباره به اجرا درآمد.
کاهش بیش از انتظار عرضه نفت آمریکا هم به افزایش قیمت نفت کمک کرد. اداره ایمنی و اجرای محیط زیست آمریکا اعلام کرد: توفان رافائل تولید روزانه حدود ۱۷ درصد یا ۳۰۴ هزار و ۴۱۸ بشکه نفت را در خلیج مکزیک آمریکا متوقف کرده است.
نظر شما