کاهش شتاب افت تولید میدان مشترک پارس‌جنوبی در دستور کار است

طرح‌های متنوع با هدف کاهش شتاب افت تولید گاز در میدان پارس‌جنوبی در دستور کار است که با اجرای آنها جان تازه‌ای در کالبد این میدان مشترک دمیده می‌شود.

به گزارش شانا، شرکت نفت و گاز پارس به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده گاز در ایران که راهبری حدود ۴۰ سکوی دریایی به‌همراه صدها چاه تولیدی و هزاران کیلومتر خط لوله دریایی در بزرگ‌ترین میدان گازی جهان در خلیج فارس را به عهده دارد. و آنگونه که تورج دهقانی، مدیرعامل این شرکت اعلام کرده است، طرح‌های مختلف با هدف کاهش شتاب افت تولید گاز درپارس جنوبی را در دستور کار دارد.

هم‌اکنون ظرفیت برداشت روزانه ایران از میدان مشترک پارس جنوبی بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب است و براساس آماری که دریافت شده، قطر نیز از این میدان روزانه ۶۲۵ میلیون مترمکعب گاز برداشت می‌کند. متوسط تولید گاز غنی کشور از مجموع میدان‌های فعال در خشکی و دریا، بیش از  یک هزار میلیون مترمکعب در روز می‌رسد که این مقدار برای تأمین نیاز بخش خانگی، تجاری، صنایع، نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و تزریق گاز به میدان‌های نفتی نیاز به تقویت دارد؛ به نحوی که در پیک مصرف، با متوسط کسری بیش از ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز رو به رو خواهیم بود.

در صورت ادامه روند کنونی مصرف گاز، شکاف میان توان تولید با مصارف مورد نیاز، بیش از این افزایش پیدا خواهد کرد، زیرا افزون بر رشد مصارف بخش‌های مختلف به ویژه خانگی و صنایع، با افت طبیعی توان تولید میدان‌های گازی طی سال‌های آینده روبه‌رو می‌شوند؛ از این رو با توجه به اهمیت رفع تراز منفی تولید، این مهم باید مدیریت شود.

وزارت نفت دولت چهاردهم بنا دارد با برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت این مشکل را مدیریت کند و به این منظورپروژه‌هایی مثل طرح ملی حفاری چاه‌های درون میدانی پارس جنوبی موسوم به«Infill» ازسوی شرکت نفت و گاز پارس در دست اجراست. با توجه به آغاز روند افت تولید در مخزن پارس جنوبی طی سال‌های آینده، بر اساس مطالعاتی که از سوی مدیریت مهندسی نفت و گاز شرکت نفت و گاز پارس انجام شد، دو اقدام فشارافزایی و حفاری چاه‌های درون میدانی در دستور کارقرار گرفت.

منبع: هفته‌نامه مشعل

کد خبر 649158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =