تقاضای چین و هند، موتور محرک بازار نفت در سال ۲۰۲۵

شرکت «ویتول» پیش‌بینی کرده که تقاضای نفت چین و هند، موتور محرک افزایش تقاضای بازار نفت در سال ۲۰۲۵ خواهند بود.

به گزارش شانا به نقل از اداره‌ کل امور اوپک، مجامع و سازمان‌های بین‌المللی وزارت نفت، شرکت «ویتول» پیش‌بینی کرده است که رشد تقاضای نفت چین در سال ۲۰۲۵ نسبت به سال جاری حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد که این پیش‌بینی تفاوت بسیار زیادی با برآوردهای سایر مؤسسات مالی و تجاری در این حوزه دارد.

به گزارش نشریه پلاتس، بر اساس آمار گمرک چین، مقدار واردات نفت‌خام این کشور در ماه اکتبر ۲۰۲۴ با کاهش ۴.۹ درصدی نسبت به ماه پیش حدود ۱۰.۵۷ میلیون بشکه در روز بود. این در حالی است که صادرات فرآورده‌های پالایشی این کشور در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به پایین‌ترین سطح در ۱۶ ماه اخیر، یعنی حدود ۳.۹۶ میلیون تن رسید.

همچنین تقاضای دیزل در بازار هند در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به ۲.۰۶ میلیون بشکه در روز رسید که از آهنگ رشد آن نسبت به رشد تقاضای ۱۰ماهه نخست کاسته شده و به ۱.۸ درصد رسیده است. در همین حال کپلر برآورد کرده است که نرخ رشد تقاضای دیزل هند در سال آینده نسبت به تقاضای امسال حدود ۲.۵ درصد رشد خواهد کرد. 

برداشته شدن محدودیت‌های صادراتی بنزین روسیه

با این حال با توجه به تکمیل ذخیره‌سازی‌های بنزین در پالایشگاه‌های روسیه به مقدار ۱.۹ میلیون تن، وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که محدودیت‌های صادراتی بنزین که تا پایان سال تمدید شده بود، زودتر از موعد مقرر برداشته شود و امکان صادرات بنزین به کشورهای همسایه روسیه وجود خواهد داشت. هفته آینده صادرات دیزل آمریکا به برزیل به حدود ۵۴۳ هزار بشکه در روز خواهد رسید که ۶۰ درصد بیشتر از صادرات ۲۰۰ هزار بشکه در روز دیزل روسیه به این کشور خواهد بود.

در هفته منتهی به اول نوامبر ۲۰۲۴، ذخیره‌سازی‌ تجاری نفت‌خام آمریکا با ۲.۱ میلیون افزایش نسبت به هفته قبل به ۴۲۷.۷ میلیون بشکه رسید. (حدود ۵ درصد کمتر از متوسط پنج سال اخیر) ذخیره‌سازی‌های تجاری بنزین و فرآورده‌های میان‌تقطیر این کشور نیز به‌ترتیب با افزایش ۴۰۰ هزار بشکه و ۲.۹ میلیون بشکه به ۲۱۱.۳ و ۱۱۵.۸ میلیون بشکه رسید.

به گزارش اداره انرژی آمریکا، مقدار ذخیره‌سازی‌های تجاری بنزین و فرآورده‌های میان‌تقطیر این کشور به‌ترتیب ۲ و ۶ درصد کمتر از متوسط پنج سال اخیر است.

انتظار می‌رود پس از اتمام برنامه‌های تعمیر و نگهداشت و با ازسرگیری دوباره فعالیت پالایشگاه‌های حوضه آتلانتیک به‌زودی تقاضای نفت پالایشگاه‌های این منطقه تقویت شود. اگرچه به‌دلیل تغییرات سود پالایشی در فصل زمستان و عرضه زیاد فرآورده‌ها، سبد محصولات پالایشی تغییر می‌کند.

کد خبر 649376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =