به گزارش خبرگزاری رویترز، نگرانی درباره بالا رفتن تولید نفت خام در جهان همزمان با پیشبینیها درباره افت رشد تقاضا سبب شد قیمتهای نفت در معاملههای روز پنجشنبه (۲۴ آبان) کاهش یابد و بیشتر افزایش قیمت روز پیشین در پی تقویت ارزش دلار را معکوس کند.
قیمت معاملههای نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز پنجشنبه تا ساعت ۷ و ۲۶ دقیقه به وقت گرینویچ با ۴۵ سنت یا ۰.۶ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۸۳ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز پنجشنبه با ۴۸ سنت یا ۰.۷ درصد کاهش با قیمت ۶۷ دلار و ۹۵ سنت برای هر بشکه دادوستد شد.
دنیش لیم، تحلیلگر سرمایهگذاری در شرکت فیلیپ نوا گفت: محرک اصلی قیمتهای نفت، چه در کوتاهمدت و چه در آینده، جهتگیری دلار آمریکا خواهد بود. پویایی عرضه و تقاضا بهتازگی قیمتها را تحتفشار قرار داده است.
لیم که پیشبینی میکند بیثباتی در بازارهای نفت همچنان ادامه داشته باشد، گفت: افزایش اخیر ارزش دلار فشار کاهنده مهمی برای قیمتها بوده است.
پس از آنکه دادهها نشان داد تورم آمریکا در ماه اکتبر طبق پیشبینیها افزایش داشته است، ارزش دلار آمریکا هم روز چهارشنبه (۲۳ آبان) همچنان بالاترین سطح هفت ماهه خود را در مقایسه با ارزهای مهم جهان حفظ کرد و به بالاترین سطح یک سال اخیر رسید.
این موضوع بهتنهایی نگرانی از کاهش تقاضا را در ایالات متحده برانگیخت.
کلوین وونگ، تحلیلگر بلندپایه بازار در شرکت اوآندا (OANDA) گفت: بازار «ترکیبی از عوامل کاهش تقاضا» است و افزایش بازدهی نرخ بهره ۱۰ ساله آمریکا و بالا رفتن نرخ تورم سرسخت ۱۰ ساله به ۲.۳۵ درصد نگرانی تازه بازار است.
وی افزود: این موضوع احتمال کاهش اندک نرخ بهره بانک فدرال رزرو را تا سال ۲۰۲۵ افزایش میدهد و بهطور کلی، نقدینگی کمتری را برای تحریک افزایش تقاضای نفت ایجاد میکند.
در زمینه عرضه و تقاضا هم اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی خود را درباره میانگین تولید نفت این کشور در سال جاری به ۱۳ میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه در روز افزایش داد که ۳۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر از تولید روزانه بیسابقه ۱۲ میلیون و ۹۳۰ هزار بشکهای ایالات متحده در سال گذشته است و نسبت به پیشبینی قبلی افزایش داشته است. این نهاد انرژی پیشتر پیشبینی کرده بود تولید نفت آمریکا در سال جاری به ۱۳ میلیون و ۲۲۰ هزار بشکه در روز میرسد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین پیشبینی خود را درباره تولید روزانه نفت جهان در سال ۲۰۲۴ از ۱۰۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه به ۱۰۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه افزایش داد.
این نهاد انرژی پیشبینی کرد تولید نفت جهان در سال ۲۰۲۵ هم به ۱۰۴ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز میرسد که نسبت به پیشبینی قبلی یعنی تولید ۱۰۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر است.
پیشبینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا درباره رشد تقاضای نفت کمتر از پیشبینی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است. اوپک پیشبینی کرده بود که تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش مییابد که این رقم بیشتر از پیشبینی قبلی این سازمان مبنی بر رشد ۹۰۰ هزار بشکهای رشد تقاضای روزانه است.
نظر شما