تشدید تنش‌های روسیه و اوکراین قیمت نفت را افزایش داد

قیمت‌ جهانی نفت خام در پی تشدید درگیری‌ها بین روسیه و اوکراین اندکی افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، پس از تشدید درگیری‌ها بین روسیه و اوکراین در آخر هفته و با وجود ماندگاری اثر نگرانی‌های ناشی از ضعف تقاضای سوخت در چین، دومین مصرف‌کننده بزرگ جهان و پیش‌بینی مازاد عرضه جهانی در بازار نفت، قیمت این کالای راهبردی طی معامله‌های روز دوشنبه (۲۸ آبان) با افزایش همراه شد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۵ و ۲ دقیقه روز دوشنبه به وقت گرینویچ با ۲۹ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش به ۷۱ دلار و ۳۳ سنت به ازای هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۱۸ سنت یا ۰.۳ درصد افزایش، ۶۷ دلار و ۲۰ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

بزرگ‌ترین حمله هوایی سه ماه اخیر روسیه به اوکراین شبکه برق این کشور را با آسیب جدی روبه‌رو کرده است.

دو مقام آمریکایی و یک منبع مطلع روز یکشنبه (۲۷ آبان) گفتند: دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به کی‌یف اجازه داده است از سلاح‌های ساخت آمریکا برای حمله به عمق روسیه استفاده کند.

کرملین در این باره واکنش فوری نداشته است، اما پیش‌تر درباره محدود نکردن اوکراین برای استفاده از تسلیحات آمریکایی به‌عنوان چالشی بزرگ هشدار داده بود.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی (IG) در این باره گفت: بایدن به اوکراین اجازه می‌دهد نیروهای روسیه را در اطراف کورسک با موشک‌های دوربرد هدف حمله قرار دهد. احتمال می‌رود این اقدام سبب وقوع تنشی ژئوپلیتیک در بازار نفت شود، زیرا در پاسخ به ورود نیروهای کره شمالی به جنگ مسکو - کی‌یف، تنش‌ها بین کرملین و کاخ سفید تشدید شده است.

به گفته پنج منبع صنعتی، در روسیه، حداقل سه پالایشگاه مجبور شده‌اند به‌دلیل زیان‌های سنگین در میان محدودیت‌های صادرات، افزایش قیمت‌های نفت خام و هزینه‌های بالای استقراض، فعالیت‌های خود را متوقف کنند، یا عملیات خود را کاهش دهند.

با توجه به داده‌های ضعیف اقتصادی چین و پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر اینکه عرضه جهانی نفت با وجود تداوم کاهش عرضه ائتلاف اوپک‌پلاس (سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش) بیش از یک میلیون بشکه در روز از تقاضا در سال ۲۰۲۵ فراتر خواهد رفت، دو شاخص برنت و دبلیوتی‌آی آمریکا هفته گذشته بیش از ۳ درصد کاهش یافتند.

داده‌های دولت چین در روز جمعه (۲۵ آبان) نشان داد توان عملیاتی پالایشگاه‌های چین در ماه اکتبر نسبت به دوره مشابه پارسال ۴.۶ درصد کاهش یافته و رشد تولید در کارخانه‌های این کشور کُند شده است.

سرمایه‌گذاران همچنین از سرعت و مقدار کاهش نرخ بهره ازسوی بانک مرکزی آمریکا که سبب ایجاد ابهام در بازارهای مالی جهانی شده است، نگران هستند.

داده‌های شرکت خدمات حفاری بیکرهیوز آمریکا نشان داد  تعداد دکل‌های نفتی فعال ایالات متحده طی هفته گذشته (جمعه ۲۵ آبان) با یک دستگاه کاهش به ۴۷۸ دستگاه رسید که کمترین تعداد از هفته منتهی به ۱۹ ژوئیه (۲۹ تیر) به‌شمار می‌آید.

کد خبر 649387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =