به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو/ سنگاپور، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه (۱۹ آذر) پس از سقوط رژیم بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه که تردیدهای بیشتری را در خاورمیانه ایجاد کرده است افزایش یافت، اگرچه کاهش چشمانداز تقاضا برای سال آینده میلادی این افزایش را محدود کرد.
قیمت نفت خام شاخص برنت در ساعت و ۷ و ۲۳ دقیقه روز دوشنبه به وقت گرینویچ با ۳۶ سنت یا ۰.۵۱ درصد افزایش به ۷۱ دلار و ۴۸ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام دابلیوتیآی آمریکا با ۳۷ سنت یا ۰.۵۵ درصد افزایش به ۶۷ دلار و ۵۷ سنت به ازای هر بشکه رسید.
شورشیان سوری روز یکشنبه در تلویزیون دولتی اعلام کردند دولت بشار اسد سقوط کرده است و این اتفاق موجی تازه از نگرانی و بیثباتی را در منطقه خاورمیانه که پیشتر درگیر جنگ شده بود، به راه انداخت.
تومومیچی آکوتا، اقتصاددان ارشد در مؤسسه تحقیقاتی و مشاوره میتسوبیشی یوافجی در این باره گفت: تحولات در سوریه مرحلهای تازه از تردیدهای سیاسی را در خاورمیانه بهوجود آورده است که این شرایط به افزایش قیمتها میانجامد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاران بازار نفت منتظر نشانههای اولیه سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا در حوزه انرژی و تحولات خاورمیانه هستند، تصریح کرد: کاهش قیمت نفت عربستان برای تحویل به مشتریان و تمدید توافق کاهش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک موسوم به اوپکپلاس طی هفته گذشته مؤید تقاضای ضعیف چین است و نشان از این دارد که بازار نفت ممکن است رو به بهبود برود .
شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان، بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، قیمتهای نفت خام خود را برای تحویل به مشتریان آسیایی در ژانویه ۲۰۲۵ به پایینترین سطح از اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی رساند، زیرا تقاضای ضعیف از سوی چین، واردکننده بزرگ نفت بر بازار فشار وارد کرده است.
وزیران نفت و انرژی اوپکپلاس هشت عضو اوپکپلاس برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای (افزایش روزانه ۱۸۰ هزار بشکهای در مرحله نخست) را برای سه ماه دیگر تا ماه آوریل سال ۲۰۲۵ میلادی به تعویق انداختند و توافق ۲۲ عضو برای کاهش عرضه جمعی را تا پایان سال ۲۰۲۶ میلادی تمدید کردند.
اوپکپلاس که مسئول حدود نیمی از تولید نفت جهان است، در نظر داشت از اکتبر سال ۲۰۲۴ میلادی برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه را آغاز کند، اما کاهش تقاضای جهانی بهویژه از سوی چین، بزرگترین واردکننده نفت خام و افزایش تولید کشورهای خارج از ائتلاف اوپکپلاس، آنها را مجبور کرد این برنامه را چند بار به تعویق بیندازند.
شمار دکلهای نفت و گاز آمریکا در هفته گذشته نیز به بالاترین حد خود از اواسط سپتامبر امسال رسید که نشان از افزایش تولید بزرگترین تولیدکننده نفت خام جهان دارد.
با در نظر گرفتن مازاد عرضه در سال آینده، هر دو شاخص نفت خام برنت و دبلیوتیآی طی دو هفته پیاپی کاهش یافتهاند.
سرمایهگذاران برای هفتهای پر از داده آماده میشوند، از جمله گزارش تورم کلیدی ایالات متحده در روز چهارشنبه که سرنخهای بیشتری برای برنامههای بانک مرکزی درباره نرخ بهره ارائه میدهد.
تحلیلگران بانک استرالیایی ایانزد امروز در یادداشتی نوشتند که حتی کاهش بیشتر نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا بعید است نگرانیهای بازار نفت درباره تضعیف رشد اقتصاد جهانی و تأثیر آن بر تقاضا را کاهش دهد.
نظر شما