به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهوری، محمدرضا عارف امروز (سهشنبه، ۱۱ دی) در نخستین آیین شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی کشور در دولت وفاق ملی با اشاره به اینکه در دولتی هستیم که شعار وفاق ملی برآمده از تفکر رئیسجمهوری این جریان است که ریشه در اعتقادها و باورهای وی دارد، اظهار کرد: امروز از شعار وفاق ملی پاسخ گرفتیم و این موضوع را در بین نهادهای مختلف حس میکنیم و این در حالی است که در گذشته زمانی که گرهای در امور بهوجود میآمد آن گره را کور میکردیم و سپس از دیگران میخواستیم این گره را باز کنند. ویژگی وفاق ملی این است که گره را در شرایط ساده باز کند و به دلیل اینکه بهدنبال سهمخواهی نیستیم از نتیجه اقدامهای برای مردم و کشور، استقبال خوبی شده است.
وی با بیان اینکه از منظر روابط درون و بیندستگاهی، همچنین بین قوا در دولت وفاق ملی با شرایط خوبی روبهرو هستیم، افزود: در دوران گذشته که تصدی مسئولیتها را بهعهده داشتم اگر بگویم این هماهنگی و همکاری وجود نداشت گزافهگویی نیست و باید در نظر داشت که ایجاد چنین فضایی خوب است، اما هنر ما در نگهداشت فضای بهوجودآمده است، میتوان وفاق را توسعه دهیم البته کار آسانی نیست، اما در ادامه کار جواب خواهیم گرفت. باید در این مسیر مصمم باشیم و منیت را کنار بگذاریم و نگوییم که طراح وفاق ما بودیم و با ما وفاق کنید، زیرا در وفاق ملی «من و ما» وجود ندارد.
معاون اول رئیسجمهوری با قدردانی از شورای اطلاعرسانی دولت برای برگزاری شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی تصریح کرد: بیتوجهی به روابط عمومی در دستگاهها مشاهده میشود، اما نباید در همایشهای این چنینی تنها از محدودیتها و امکانات سخن گفت، زیرا آمدهایم که هنر خود را در امکانات کم و ایجاد فضای تعاملی بین مردم و دولت نشان دهیم.
روابط عمومیها زبان گویای دولت باشند
عارف با تأکید بر اینکه روابط عمومیها زبان گویای دولت باشند، گفت: مشکلات روابط عمومیها با همکاری سازمانهای برنامه و بودجه و اداری و استخدامی حل میشود، اما از مسئولان روابط عمومی در این همایش انتظار دارم اقدامهای خوب دولت را به گوش مسئولان برساند تا با مردم در میان بگذارند.
وی با طرح این پرسش که باید در ناترازیها دولت را به چالش بکشید که آیا تنها در شهریور امسال با ناترازیهای آب و برق و گاز روبهرو بودیم یا محصول گذشته است؟ اظهار کرد: در آینده نیز با بحران جدی آب روبهرو خواهیم بود که باید روابط عمومیها در این زمینه کمک کنند که چه اقدامهایی برای حل این ناترازی مهم اتخاذ کرد.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: ناترازیهای کنونی تا زمانی که حکومت پشتیبانی مردم را داشته باشد قابل حل است. در این خصوص و برای حل ناترازیهای برق و گاز گامهای بسیار خوبی برداشته شده است و بنا داریم وقتی اقدامهای دولت به نتیجه نهایی رسید، اطلاعرسانی شود.
مردم را نسبت به دستاوردهای دولت امیدوار کنید
عارف در تبیین عملکرد اقدامهای روابط عمومیها افزود: تنها این نگاه در روابط عمومی حاکم نباشد که گزارشها مورد تأیید مقام ارشد قرار گیرد که البته پیشفرض گزارش صحیح و درست قطعی است، اما این گزارشها باید برای مردم امیددهنده با برنامه عملی و نه با وعدههای واهی باشد و فردمحوری را کنار بگذاریم. از شما میخواهیم مردم را نسبت به دستاوردهای دولت امیدوار کنید.
وی شفافیت و پاسخگویی همراه با صداقت و همچنین انتشار بهموقع اقدامهای مثبت را از دیگر محورهای روابط عمومیها برشمرد و تصریح کرد: روابط عمومی دستگاه مجاز نیست که بهخاطر توجیه منافع ملی صداقت را کنار بگذارد، زیرا بهدنبال توجیه نیستیم. در عین حال اطلاعات نیز باید بهموقع در دسترس قرار گیرد وگرنه تبدیل به یک داده یا هجویات میشود.
معاون اول رئیسجمهوری امیدآفرینی با انتشار اخبار پیشرفت و توسعه را یکی دیگر از وظایف روابط عمومیها دانست و اظهار کرد: توسعه سواحل مکران بهطور جدی در دولت دنبال میشود که باید اخبار اینچنینی و امیدآفرینی در سطح جامعه اطلاعرسانی شود.
روابط عمومیها پل میان مردم، حاکمیت و دولت
عارف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کار سنگین و پرمشقت روابط عمومیها بهگونهای است که خوبیها را به حساب دیگر بخشها میگذارند، اما اشکالات به نام روابط عمومیها گذاشته میشود، گفت: فعالان روابط عمومیها با این آگاهی مسئولیت را پذیرفتند.
وی با بیان اینکه روابط عمومیها پل میان مردم، حاکمیت و دولت هستند، افزود: باور داریم ثبات این پل به رفت و آمد و ارتباطات دوجانبه است و اگر نگاه یکسونگر داشته باشیم و نقش روابط عمومیها را توجیهگر کارها بدانیم به موفقیت نمیرسیم.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه فعالیت تکتک روابط عمومیها حلقهای از یک زنجیر است، اظهار کرد: دهها کار خوب در یک دستگاهی انجام میشود، اما اگر یک اقدام بهویژه در فضای سیاسی خاصی که تحتتأثیر عوامل مختلف است مورد قبول نباشد بهعنوان ناکارآمدی سیستم در نظر گرفته میشود و گاهی یک مطلب شایعه و کذب چنان در سطح جامعه میچرخد و حتی بعد از ریشهیابی کذب بودن چنان فضای اجتماعی نامناسب است که مورد باور و قبول جامعه نیست و آحاد جامعه چنان در نظر میگیرند که آن مطلب به مسئول تحمیل شده تا تکذیب کند.
نظر شما