۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
  • کد خبر: 652061
گزیده‌های نفتی هفته

تداوم برگزاری نشست‌های بررسی ناترازی انرژی، بهره‌برداری از خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس، پیگیری جدی مطالبات کارکنان صنعت نفت و افزایش قیمت نفت در آغاز سال نو میلادی را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

تداوم برگزاری نشست‌های بررسی ناترازی انرژی: به‌دنبال برگزاری نخستین، دومین و سومین نشست بررسی ناترازی انرژی که ۱۴، ۱۸ آذر و سوم دی امسال با حضور جمعی از اعضای هیئت دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در وزارت نفت برگزار شده بود، چهارمین و پنجمین نشست نیز روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته (۱۱ و ۱۲ دی) با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد. وزیر نفت در این نشست‌ها با اشاره به تلاش‌های بی‌وقفه کارکنان صنعت نفت برای تأمین سوخت در روزهای سرد سال اعلام کرد: تأمین گاز مورد نیاز بخش خانگی خط قرمز ماست و تولید گاز در کشور اکنون با تمام ظرفیت انجام می‌شود تا از زمستان عبور کنیم.

محسن پاک‌نژاد همچنین عصر سه‌شنبه (۱۱ دی) در دیدار با اعضای فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی پس از شنیدن سخنان نمایندگان این فراکسیون که معتقد بودند ترک فعل‌های سال‌های گذشته در بخش ناترازی انرژی باید پیگیری می‌شد تا به شرایط امروز دچار نمی‌شدیم، بیان کرد: امروز انباشتگی ناترازی انرژی مردم را آزار می‌دهد و برای حل مشکل ناترازی هم موضوع تولید و هم مدیریت تقاضا باید مدنظر باشد.

وزیر نفت همچنین امروز (جمعه، ۱۴ دی) با هدف ایجاد هم‌افزایی بین دولت و بخش خصوصی برای توسعه صنعت نفت با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و برخی فعالان بخش خصوصی دیدار و با تأکید بر لزوم تعامل سازنده با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری گسترده در صنعت نفت و پتروشیمی بیان کرد: بخش خصوصی می‌تواند در کمک به کاهش بحران ناترازی در کشور همراه دولت باشد.  

نشست سران سه قوه: نشست سران سه قوه به میزبانی رئیس‌جمهوری با حضور جمعی از مدیران وزارتخانه‌های اقتصادی به‌منظور بررسی راهکارهای رفع ناترازی‌های اصلی کشور سه‌شنبه (۱۱ دی) برگزار شد. در این نشست مقرر شد موضوع ناترازی در بخش انرژی به‌عنوان مسئله اولویت‌دار کشور محور نشست‌های سران قوا قرار گیرد تا موانع اجرایی برنامه‌های عملیاتی دولت برای رفع این مشکلات در اسرع وقت بررسی و برطرف شود.

بهره‌برداری از خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس: خط لوله ۳۷ کیلومتری تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس روز پنجشنبه (۱۳ دی) به‌طور رسمی به بهره‌برداری رسید. تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه که خط لوله‌ای ۳۰ اینچی انشعاب گوره - جاسک است، امکان تثبیت خوراک پالایشگاه به مقدار ۳۰۰ هزار بشکه در روز را فراهم کرده که گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و تولیدات پالایشی کشور است.

محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در آیین بهره‌برداری از این خط لوله اعلام کرد: خطوط لوله انتقال نفت‌ خام و فرآورده‌های نفتی کشور در آینده نزدیک هزار کیلومتر افزایش می‌یابد و مجموع طول خطوط لوله انتقال تا پایان سال از ۱۴ هزار کیلومتر به ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد. محمد مشکین‌فام مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران هم اعلام کرد: راه‌اندازی خط لوله تأمین خوراک انشعابی از خط لوله اصلی گوره - جاسک به پالایشگاه بندرعباس صرفه‌جویی سالانه ۸۰ میلیون دلاری از انتقال زمینی به جای دریایی را به همراه دارد.

بهره‌برداری از طرح‌های بهینه‌سازی در انبار نفت ری: طرح‌های ساختمان توزیع بار، ساختمان بازرسی، ساختمان کنترل کیفیت، باسکول‌های ۶۰ تنی ورودی و خروجی انبار و سامانه میترینگ نفت‌کوره سکوهای بارگیری راه‌آهن انبار نفت ری در هفته جاری به بهره‌برداری رسیدند. کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در این آیین از اجرایی شدن طرح پلمب هوشمند نفتکش‌ها خبر داد و گفت: تمام انبارهای نفت تحت مدیریت این شرکت تا پایان سال ۱۴۰۴ به سامانه‌ هوشمند اندازه‌گیری مجهز می‌شوند.

پیگیری جدی مطالبات کارکنان صنعت نفت: صدیقه خزایی، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت دوشنبه هفته جاری در نخستین بازدید عملیاتی به‌عنوان معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت از سکوهای پارس جنوبی بازدید و با اعلام اینکه کارکنان سکوهای پارس جنوبی نقش مهمی در رفع ناترازی گاز و تأمین انرژی کشور ایفا می‌کنند، بیان کرد: قدردان زحمات همکاران عملیاتی هستیم، بازدید امروز به نمایندگی از مقام‌ وزارت و برای شنیدن صحبت‌های کارکنان و تلاش حداکثری برای رفع مشکلات آنان صورت گرفته است.

خزایی همچنین در نشست با نمایندگان کارکنان رسمی، قراردادی و پیمانکاری شرکت‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پارس با بیان اینکه هم‌اکنون وضع گاز در شرایط حساسی قرار دارد و همکاران ما در شرکت‌ها همه تلاش خود را به‌کار می‌گیرند تا گاز به مقدار حداکثر تولید شود، از تلاش برای بهبود وضع معیشت کارکنان صنعت نفت خبر داد.

انتصاب‌های هفته: وزیر نفت طی حکمی «سیدعلی‌محمد موسوی» را به‌عنوان نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران در هیئت‌ عامل اوپک، هیئت اجرایی مجمع کشورهای صادرکننده گاز و هیئت مجمع بین‌المللی انرژی منصوب کرد. امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری نیز طی حکمی «محمد مزرعه‌خطیری» را به‌عنوان سرپرست اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها منصوب کرد. «سامان قدوسی» نیز از سوی حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به‌عنوان سخنگوی شرکت ملی نفت ایران منصوب شد.

سایر اخبار: افزایش ۱۰ میلیون متر مکعبی تولید گاز در نفت مناطق مرکزی، تولید ۷۱۴ میلیون مترمکعبی گاز از پارس‌جنوبی، رونمایی از نخستین نفتکش سوخت‌رسان جاده‌ای با فناوری هوش مصنوعی، قطع گاز ۲۷۲ اداره دولتی در پایتخت، تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت تهران در ایستگاه پایانی، افزایش ۱۱ درصدی تولید فرآورده یورو در دولت چهاردهم و افزایش قیمت نفت در آغاز سال ۲۰۲۵ از دیگر اخبار هفته جاری بوده‌اند.

پیشنهاد هفته: مروری بر عملکرد وزارت نفت دولت چهاردهم در تولید و تحویل نفت‌گاز و نفت‌کوره به نیروگاه‌ها را می‌توانید در گزارش‌های «وزارت نفت دولت چهاردهم در زمینه تولید نفت‌گاز و تحویل آن به نیروگاه‌ها چه عملکردی داشته است؟» و «تکالیفی که برای مصرف نفت‌کوره اجرایی نشد» بخوانید.

گفت‌وگوی شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا) با سید مهدی حسینی، کارشناس ارشد حوزه انرژی با عنوان «چرا آمدن ترامپ تأثیری بر قیمت نفت نخواهد داشت؟/ عدم تعامل با FATF به اثرگذاری تحریم‌های آمریکا کمک می‌کند» درباره تأثیر بازگشت ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بر قیمت نفت در بازارهای جهانی و بررسی مهمترین رویدادهای بین‌المللی سال ۲۰۲۴ با عنوان «تنش‌های ژئوپلیتیک؛ ترمز سقوط قیمت نفت در سال ۲۰۲۴» نیز پیشنهاد می‌شود.

کد خبر 652061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =