به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، قیمت نفت در معاملههای روز سهشنبه (دوم بهمن) در بازارهای آسیایی تغییر چندانی نداشت و با توجه به انتظار سرمایهگذاران از زمانبر بودن برنامههای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا برای اعمال تعرفههای تازه و در عین حال افزایش تولید نفت و گاز در آمریکا، قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۵ دقیقه بامداد روز سهشنبه به وقت گرینویچ با یک سنت یا ۰.۰۱ درصد کاهش به ۸۰ دلار و ۱۴ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال نفت خام دابلیوتیآی برای تحویل در ماه مارس با ۶۰ سنت یا ۰.۷۸ درصد افت، ۷۶ دلار و ۷۹ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.
روز دوشنبه بهدلیل تعطیلات رسمی در بازار ایالات متحده آمریکا معاملهای انجام نشد، قرارداد ماه فوریه نفت خام آمریکا امروز پایان مییابد.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آیجی در این باره گفت: امروز صبح عوامل زیادی برای هضم در بازارها وجود دارد که بیشتر بهدلیل تصمیمها و سیاستهای دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ است.
وی افزود: احساس آسودگی اولیه از نبود اقدامهای تجاری فوری در روز نخست کاری ترامپ آنطور که پیشتر وعده داد بود، بهسرعت با گزارشهایی مبنی بر اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی بر مکزیک و کانادا در اوایل فوریه خنثی شد.
ترامپ بلافاصله پس از مراسم تحلیف خود در روز دوشنبه (یکم بهمن) هیچگونه تدابیر تجاری تازه و گستردهای را اعمال نکرد، اما به آژانسهای فدرال گفت اقدامهای تجاری ناعادلانه دیگر کشورها را بررسی کنند.
وی ادامه داد: در حال بررسی اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک از فوریه سال جاری میلادی هستیم.
معافیت تعرفهها در ابتدا به کاهش قیمت نفت کمک کرد، اما عوارض بر نفت خام کانادا سرانجام میتواند بازار را رو به افزایش سوق دهد. بخش زیادی از نفت صادراتی کانادا به ایالات متحده میرود و بهطور معمول با تخفیف نسبت به دابلیوتیآی فروخته میشود.
ویوک دار، تحلیلگر بانک مشترکالمنافع در یادداشتی نوشت: تحریمهای ایالات متحده خطر هزینههای بالاتر برای بیشتر صادرات نفت کانادا را افزایش میدهد.
به گفته یپ، معاملهگران اکنون درباره رقم افزایش احتمالی تعرفههای گمرکی ترامپ بر چین گمانهزنی میکنند، این امکان وجود دارد که با توجه به شرایط اقتصادی ضعیف چین، در بازارهای نفت اندکی احتیاط شود.
استراتژیست بازار در مؤسسه آیجی ادامه داد: افزایش احتمالی تولید نفت ایالات متحده با تأکید ترامپ بر افزایش تولید سوختهای فسیلی در این کشور همچنان بهعنوان عامل مازاد بر پویایی عرضه و تقاضای نفت باقی مانده است.
ترامپ روز دوشنبه طرحی گسترده برای تسریع در صدور مجوزهای نفت، گاز و برق بهمنظور به حداکثر رساندن تولید انرژی در ایالات متحده ارائه کرد.
رئیسجمهوری آمریکا همچنین گفت که احتمال دارد دولت وی خرید نفت از ونزوئلا را متوقف کند.
ایالات متحده آمریکا پس از چین دومین خریدار بزرگ نفت ونزوئلاست.
ترامپ همچنین قول داد که ذخیرهسازیهای راهبردی نفت خام را دوباره پر کند؛ اقدامی که میتواند با افزایش تقاضا برای نفت خام ایالات متحده، قیمت نفت را هم بالا ببرد.
مقامهای شبکه خطوط انتقال نفت در داکوتای شمالی روز دوشنبه اعلام کردند که بهدلیل هوای بسیار سرد و چالشهای عملیاتی مرتبط، تولید نفت خام این ایالت روزانه ۱۲۵ هزار تا ۱۵۰ هزار بشکه کاهش یافته است.
نظر شما