به گزارش خبرگزاری رویترز از اشویل در ایالت کارولینای شمالی آمریکا، دونالد ترامپ روز جمعه (پنجم بهمن) بار دیگر خواستار کاهش قیمتهای جهانی نفت خام از سوی اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با هدف فشار بر مسکو بهمنظور پایان دادن به تنشها با اوکراین شد.
وی که برای مشاهده خسارتهای ناشی از طوفان اخیر به ایالت کارولینای شمالی سفر کرده بود، مدعی شد: یکی از راههای توقف سریع تنشهای مسکو و کییف این است که اوپک قیمت نفت را کاهش دهد و آنگاه این درگیریها بلافاصله متوقف خواهد شد.
ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود هم بارها با انتشار توئیتهایی در توئیتر اوپک را مسئول قیمت بالای نفت دانسته و خواهان کاهش قیمت نفت از سوی این سازمان شده بود، این در حالی است که اعضا این نهاد بارها تأکید کردهاند اوپک دخالتی در قیمتگذاری نفت در بازارهای جهانی و دیدگاهی درباره بازه قیمتی آن ندارد، در حالی که قیمت این کالای راهبردی بر اساس بنیانهای بازار (تعادل بین عرضه و تقاضا) و دیگر عوامل مانند مسائل ژئوپلیتیک تعیین میشود. اوپک به همراه متحدانش از جمله روسیه تحت ائتلافی موسوم به اوپکپلاس در تلاش برای تقویت قیمت جهانی نفت ۱۵ آذر امسال در سیوهشتمین نشست وزارتی خود بهصورت ویدئوکنفرانس تصمیم گرفتند کاهش عرضه جمعی خود را تا پایان سال ۲۰۲۶ تمدید کنند.
در همین حال، هشت کشور عضو ائتلاف اوپکپلاس تصمیم گرفتند کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکهای را که در آوریل ۲۰۲۳ اعلام شده بود، تا پایان دسامبر ۲۰۲۶ تمدید کنند.
افزون بر این، این دسته از اعضا، کاهش عرضه داوطلبانه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود را که در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام شده بود تا پایان مارس ۲۰۲۵ تمدید میکنند و سپس این رقم برای حمایت از ثبات بازار نفت بهتدریج و بهصورت ماهانه تا پایان سپتامبر ۲۰۲۶ تسهیل میشود.
بیش از هشت سال پیش، گروهی از تولیدکنندگان پیشرو نفت در جهان ازجمله کشورهای عضو اوپک و بعضی از کشورهای تولیدکننده غیراوپک، تصمیم گرفتند برای رسیدگی به مشکلات و بیثباتی بازار نفت در آن زمان با هم متحد شوند و این اتحاد آغاز فصلی نو در چندجانبهگرایی، همکاریهای بینالمللی و تاریخ صنعت نفت بود.
نظر شما