فشار افزایش ذخیره‌سازی‌های نفت آمریکا قیمت‌ها را کاهش داد

نفت در بحبوحه افزایش ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا و جنگ تجاری چین و آمریکا در زمینه تعرفه‌ها با کاهش روبه‌رو شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، افزایش ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا و نگرانی‌های بازار درباره شعله‌ور شدن جنگ تجاری چین و آمریکا مانع تأثیر عامل افزایشی تلاش‌های دوباره دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای حذف صادرات نفت ایران از بازارهای جهانی بر قیمت نفت شد و قیمت این کالای راهبردی را در معامله‌های روز چهارشنبه (۱۷ بهمن) به سمت کاهش سوق داد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۲۷ دقیقه بامداد روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۳۹ سنت یا ۰.۵۱ درصد افت به ۷۵ دلار و ۸۱ سنت برای هر بشکه رسید

در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا در معامله‌های امروز بازار نفت با ۲۶ سنت یا ۰.۳۶ درصد افت، ۷۲ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

پس از  اینکه پکن در تلافی عوارض آمریکا بر صادرات چین، تعرفه‌های واردات نفت، گاز طبیعی مایع و زغال‌سنگ آمریکا را اعلام کرد، قیمت نفت روز سه‌شنبه (۱۶ بهمن) در محدوده وسیعی معامله شد و شاخص دابلیوتی‌آی در نقطه‌ای 3 درصد کاهش یافت که پایین‌ترین رقم از ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۱ دی ۱۴۰۳) بود.

با این حال، پس از احیای کمپین «فشار حداکثری» ترامپ بر ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای‌ تهران، قیمت‌ها دوباره افزایش یافت.

ژانن رونگ یپ، استراتژیست بازار در مؤسسه آی‌جی (IG) در این باره گفت: فشار بر بازار نفت در معامله‌های روز چهارشنبه بالاتر از حد انتظار بود و ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا از سوی مؤسسه نفت آمریکا هم بر این روند اثر ناگهانی داشت.

به گفته منابع بازار با استناد به آمار مؤسسه نفت آمریکا، ذخیره‌سازی‌های نفت خام در هفته منتهی به ۳۱ ژانویه ۲۰۲۵ (۱۲ بهمن) ۵ میلیون و ۳۰ هزار بشکه افزایش یافت.

به گفته این منابع، مؤسسه نفت آمریکا گزارش داد، ذخیره‌سازی‌های بنزین با ۵ میلیون و ۴۳۰ هزار بشکه افزایش همراه بود، در حالی که ذخیره‌سازی‌های فرآوردهای تقطیری کاهش ۶ میلیون و ۹۸۰ هزار بشکه‌ای را تجربه کرد.

قرار است اطلاعات رسمی ذخیره‌سازی‌های نفت از سوی دولت آمریکا در ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه امروز به وقت گرینویچ منتشر شود.

افزایش ذخیره‌سازی‌های نفت خام و سوخت در آمریکا، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان، نشانه ضعف مصرف است و بر نگرانی سرمایه‌گذاران درباره تأثیر تعرفه‌ها بر چشم‌انداز اقتصاد جهانی و تقاضای انرژی می‌افزاید.

تحلیلگران گلدمن ساکس روز سه‌شنبه در یادداشتی نوشتند: تأثیر تعرفه‌های تلافی‌جویانه چین بر واردات انرژی از ایالات متحده محدود خواهد بود با توجه به اینکه نه عرضه جهانی و نه تقاضای این کالاها ازسوی تعرفه‌های چین تغییر نمی‌کند.

در یادداشت تحلیلگران این بانک آمریکایی آمده است که چین و آمریکا می‌توانند بازارهای جایگزین پیدا کنند.

کد خبر 653874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =