هدف‌گذاری پالایشگاه تهران برای توسعه سبد درآمدی

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: توسعه سبد درآمدی از محصولات جدید با ارزش افزوده بالا، ارتقای پایداری پالایشگاه، تنوع‌بخشی به کانال‌ها و روش‌های تأمین مالی، سرمایه‌گذاری و توسعه کسب‌وکارهای تازه و سودآور ازجمله اهداف راهبردی و کلان پالایشگاه تهران است.

به گزارش خبرنگار شانا، عباس محسنی نیکوگفتار امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن) در حاشیه بازدید مجمع نمایندگان استان تهران از شرکت پالایش نفت تهران، اظهار کرد: پالایشگاه تهران با ظرفیت ۲۵۰ هزار بشکه در روز با سهم ۴ درصدی از لحاظ نفت خام در کل کشور در ۲ مجموعه پالایشگاهی شماره یک و دو احداث شده است.

وی با بیان اینکه مقدار تولید بنزین پالایشگاه تهران حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز است، افزود: روزانه ۱۴ میلیون لیتر نیز نفت‌گاز در این پالایشگاه تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه چشم‌انداز پالایشگاه تهران تبدیل شدن به پالایشگاهی در کلاس جهانی با کسب‌وکارهای متنوع و سودآوری در بخش انرژی است، تصریح کرد: ارزش‌آفرینی برای ذی‌نفعان با تولید پایدار فرآورده‌های نفتی و سرمایه‌گذاری در بخش انرژی کشور از جمله وظایف و مأموریت‌های مهم پالایشگاه تهران است.

محسنی نیکوگفتار با بیان اینکه توسعه سبد درآمدی از محصولات جدید با ارزش افزوده بالا، ارتقای پایداری پالایشگاه، تنوع‌بخشی به کانال‌ها و روش‌های تأمین مالی، سرمایه‌گذاری و توسعه کسب‌وکارهای تازه و سودآور ازجمله اهداف راهبردی و کلان پالایشگاه تهران است، گفت: به‌منظور تحقق این اهداف پروژه‌های متعددی در این شرکت تعریف شده  که طرح تولید بنزین یورو ۵ با احداث واحد سی‌سی‌آر، تولید نفت کوره با گوگرد پایین و تولید هگزان صنعتی از جمله این پروژه‌هاست.

وی با بیان اینکه پالایشگاه تهران ۵۲ درصد از پتروشمی شازند اراک را به‌منظور تکمیل زنجیره ارزش خریداری کرده است، تصریح کرد: احداث نیروگاه تجدیدپذیر ۵۰۰ مگاواتی برق، طرح انتقال و تصفیه پساب شهری در داخل پالایشگاه تهران، طرح کیفی‌سازی نفت کوره، طرح احداث پست ۶۳ کیلوولت پالایشگاه تهران، طرح بازیابی گازهای مشعل FGR، طرح تولید هگزان، انجام تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها و طرح تصفیه کاستیک مستعمل از جمله پروژه‌ها و طرح‌های در دست اجرای پالایشگاه تهران است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه این پالایشگاه افزایش سرمایه‌گذاری از حدود ۳۹ هزار میلیارد تومان به حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان را در دستور کار خود قرار داده و منتظر مجوز سازمان بورس است، افزود: حدود ۶۹ درصد سهام این مجتمع پالایشگاهی متعلق به سهام عدالت و مقداری متعلق به بانک‌ها و صندوق سرمایه‌گذاری پالایشگاه یکم است.

محسنی نیکوگفتار با بیان اینکه پالایشگاه تهران نخستین پالایشگاه در کشور است که توانست نفت سفید و نفت‌گاز را به یورو تبدیل کند، تصریح کرد: تولید وزنی محصولات پالایشگاه تهران شامل حدود ۳۷ درصد نفت‌گاز، ۲۱ درصد نفت‌کوره، ۱۴ درصد بنزین موتور، ۱۱درصد وکیوم باتوم و ۵ درصد سوخت جت است.

وی با بیان اینکه پالایشگاه تهران ۴۸ درصد از سوخت جت کشور را در ۱۴۰۲ تأمین کرد، افزود: براساس آمارهای ۱۴۰۲، این مجتمع پالایشگاهی ۶ درصد بنزین، ۱۲ درصد نفت‌گاز، ۱۱ درصد نفت‌کوره و ۱۲ درصد وکیوم باتوم کل کشور را تأمین می‌کند.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با اشاره به ناترازی موجود در کشور گفت: پالایشگاه تهران با انجام اقدام‌هایی مانند دریافت نفتای سبک از پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و استفاده از ظرفیت خالی واحد بنزین‌سازی (ایزومریزاسیون) خود توانست حدود یک میلیون لیتر در روز تولید بنزین خود را افزایش دهد.

محسنی نیکوگفتار با بیان اینکه پالایشگاه تهران همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود اقدام‌های متعددی را در دستور کار قرار داده است، افزود: ساخت و بهره‌برداری از مدرسه ۹ کلاسه با مبلغ ۲۲ میلیارد تومان، تأمین آب شرب و مصارف کشاورزی روستاهای اطراف پالایشگاه با مبلغ سالانه ۳۵ میلیارد ریال و طرح انتقال آب سالم و بهداشتی به بخش کهریزک با مبلغ ۱۹۰ میلیارد ریال از جمله پروژه‌های پالایشگاه تهران در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی است.

بهره‌برداری از طرح کیفی‌سازی؛ ۱۴۰۴

بابک فروزش، مدیر مهندسی طرح‌های شرکت پالایش نفت تهران نیز در ادامه این نشست با اشاره به طرح کیفی‌سازی بنزین تولیدی پالایشگاه تهران، اظهار کرد: این طرح با هدف جلوگیری از خام‌فروشی نفتا و سایر منابع تولیدی، ارتقای بنزین تولیدی پالایشگاه به یورو ۵ و افزایش کمی بنزین تولیدی پالایشگاه تهران در حال اجراست که هم‌اکنون به پیشرفت ۶۳ درصدی رسیده است و انتظار داریم تا زمستان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه طرح انتقال و تصفیه پساب شهری در داخل پالایشگاه تهران از دیگر طرح‌های در دست اجرای پالایشگاه است، گفت: این طرح در ۲ فاز با هدف تصفیه روزانه ۵۲ هزار مترمکعب پساب شهر تهران و کمک به مدیریت بحران آب کشور در حال اجراست و هم‌اکنون به پیشرفت حدود ۸۸ درصدی رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا شهریور ۱۴۰۴ این طرح به بهره‌برداری برسد، همچنین این طرح مصرف آب شرب تهران را به مقدار ۱.۵ درصد کاهش می‌دهد.

کد خبر 653930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =