به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، این شرکت همزمان با ضرورت تأمین گاز در نیمه دوم سال، برنامهریزی جامعی برای تأمین گاز زمستانی و افزایش ذخایر راهبردی با هدف جلوگیری از بحران انرژی در فصل سرد سال را در اولویت کار خود قرار داد و موفق شد قبل از ورود به فصل سرما، روزانه حدود ۳۰ میلیون مترمکعب (معادل مصرف دو استان کشور) به تولید گاز کشور اضافه کند؛ رقمی که اکنون به ۳۴ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
این در حالی است که هماکنون مقدار تولید گاز خام به بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده و در خصوص مقدار گاز تحویلی به شرکت ملی گاز ایران نیز رکورد یک میلیارد و ۲۱ میلیون مترمکعب در روز به ثبت رسیده است.
رکورد ۷۱۶ میلیون مترمکعبی تولید گاز در پارس جنوبی
مقدار تولید گاز در پارس جنوبی بهعنوان قلب تپنده تولید گاز کشور نیز به رکورد ۷۱۶ میلیون مترمکعب رسیده که در نوع خود بینظیر است.
این مقدار گاز از ۳۷ سکوی دریایی، بیش از ۳۰۰ حلقه چاه و ۱۳ پالایشگاه در قالب ۲۴ فاز برداشت میشود و بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور را تأمین میکند، همچنین بیش از ۴۰ درصد ظرفیت تولید بنزین و نزدیک به ۵۰ درصد خوراک صنایع پتروشیمی و نیروگاهها از محل تولیدات این میدان مشترک تأمین میشود.
شرکت ملی نفت ایران برای عبور از بحران ناترازی گاز که ماحصل رشد بالای مصرف داخلی و کاهش فشار گاز در چاههای میدان پارس جنوبی است، برنامهریزی جامعی را در دست اجرا دارد.
بر همین اساس، قرار است تا در چند روز آینده و با حضور رئیسجمهوری، قراردادهای ۱۷ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی با چهار پیمانکار داخلی که تجارب ارزندهای در توسعه این میدان بزرگ مشترک گازی دارند، امضا شود.
این قراردادها که با ۷۰ درصد از توان داخلی اجرایی میشود، گام بلندی در مسیر جبران افت فشار و کاهش تولید در این مخزن بزرگ گازی محسوب میشود و تا حدود زیادی از ناترازی گاز و بنزین در کشور جلوگیری میکند.
پیشبینی میشود که پس از عقد قراردادها و آغاز عملیات اجرایی طرح فشارافزایی، فاز اول این طرح جامع از سال ۱۴۰۷ قابل بهرهبرداری باشد.
ثبت رکورد تولید ۲۴۸ میلیون مترمکعب گاز در نفت مرکزی
در حوزه تولید حداکثری گاز، نقش شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، بهعنوان قطب تولید گاز در خشکی نیز بسیار پررنگ بوده است، بهطوری که این شرکت توانسته است رقم تولید ۲۴۸ میلیون مترمکعب گاز را ثبت کند که رکورد تازهای در تاریخ تولید گاز این شرکت محسوب میشود.
هماکنون حدود ۲۵ درصد گاز کشور در محدوده فعالیت شرکت نفت مناطق مرکزی تولید و بخشی از آن برای مصرف در نیمه دوم سال در دو مخزن سراجه قم و شوریجه سرخس در خانگیران ذخیره میشود.
تنها در منطقه خانگیران (بهعنوان تنها میدان گازی در شمال شرقی کشور)، روزانه حدود ۸ درصد از کل گاز کشور تولید میشود و نیازهای ۶ استان واقع در شمال شرق کشور شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، مازندران و بخشی از استان سمنان را تأمین میکند.
در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز که عهدهدار تولید حدود ۸۰ درصد نفت کشور است، تلاشهای گستردهای برای تولید گاز صورت گرفته و هماکنون بخشی از گاز مورد نیاز کشور در این شرکت تأمین میشود.
با وجود تلاشها در شرکت ملی نفت ایران، به نظر میرسد لازم است فرهنگ استفاده بهینه از انرژی از سوی مردم با شدت بیشتری دنبال شود. همانگونه که پاسخ مثبت بیشتر مردم به پویش مطرحشده توسط رئیس جمهوری مبنی بر «کاهش دو درجهای» مصرف گاز توانست تا حدودی مشکلات ناترازی گاز را کمتر کند و احتمال قطعی گاز را کاهش دهد.
نظر شما