سایه احتمال گسترش جنگ تجاری بر سر بازار نفت

هر بشکه نفت بر اساس پیش‌بینی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی در هفته پیش‌رو تحت تأثیر عوامل مختلف همچون نگرانی‌ها نسبت به گسترش جنگ تجاری و بروز نشانه‌هایی از احتمال کاهش تنش میان روسیه و اوکراین در آینده، بین ۷۰ تا ۷۸ دلار معامله می‌شود.

به گزارش خبرنگار شانا، نفت خام شاخص برنت دریای شمال در انتهای هفته گذشته (جمعه، ۱۴ فوریه) با اندکی کاهش به ۷۴ دلار و ۷۴ سنت در ازای هر بشکه رسید، البته در اواسط همین هفته، قیمت نفت به ۷۷ دلار نیز رسید اما در روزهای پایانی به‌طور مجدد با کاهش مواجه شد.  

معامله‌گران بر این باورند که نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه نفت به‌دلیل تولید پایین‌تر از سهمیه روسیه، علت اصلی افزایش قیمت نفت در میانه‌ هفته گذشته بود، اما این روند افزایشی بلافاصله به‌دلیل «هراس از تبعات بالا رفتن تعرفه‌های تجاری و در نتیجه احتمال کاهش رشد اقتصاد جهان» متوقف و حتی معکوس شد.

برخی منابع خبری مدعی شدند تولید روزانه نفت روسیه در ماه ژانویه به ۸ میلیون و ۹۶۲ هزار بشکه کاهش یافته که این مقدار، ۱۶ هزار بشکه کمتر از حد تعیین‌شده در توافق تولید اوپک‌پلاس است، البته آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت، مقدار تولید روسیه در همین ماه را ۹.۲ میلیون بشکه در روز برآورد کرد که این مقدار نسبت به ماه گذشته افزایش ۲۰۰ هزار بشکه‌ای داشته و بالاتر از سهمیه تولید ۸.۹۸ میلیون بشکه‌ای روسیه تحت توافق اوپک‌پلاس است.

از طرف دیگر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه (۱۰ فوریه) تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم به ایالات متحده را «بدون استثنا یا معافیت» تا ۲۵ درصد افزایش داد. گفته می‌شود این تعرفه بر واردات میلیون‌ها تن فولاد و آلومینیوم از کانادا، برزیل، مکزیک، کره‌جنوبی و سایر کشورها تأثیرگذار خواهد بود، البته ترامپ روز پنجشنبه به مقام‌های بازرگانی و اقتصادی دستور داد تعرفه‌های متقابل علیه کشورهایی را که بر کالاهای آمریکایی تعرفه می‌گذارند بررسی و توصیه‌های خود را تا اول آوریل اعلام کنند. تأخیر در اجرای تعرفه‌های آمریکا از جمله عواملی است که در کوتاه‌مدت، کاهش قیمت نفت را محدود می‌کند.  

کدام عوامل در هفته پیش‌ رو بر قیمت نفت تأثیرگذار هستند؟

اما قیمت نفت در روزهای آتی چه روندی را در پیش می‌گیرد؟ آیا روند کاهشی ادامه‌دار خواهد بود یا به‌دلیل عوامل مختلف می‌توان انتظار افزایش قیمت نفت را داشت؟ بررسی‌های انجام‌شده از سوی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی حاکی از آن است که فارغ از «نگرانی‌های نسبت به گسترش جنگ تجاری»، عواملی همچون «افزایش تعداد دکل‌های حفاری»، «افزایش تولید و ذخایر نفت خام آمریکا» و «انتشار برخی گزارش‌های ضعیف از وضعیت اقتصادی چین و اروپا» سبب کاهش قیمت نفت در هفته پیش‌ رو خواهند شد.

افزون بر این موارد، «تماس تلفنی پوتین و ترامپ برای شروع مذاکرات آمریکا و روسیه» و «فروکش کردن اختلاف‌های تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی» از جمله عوامل ژئوپلیتیک هستند که تأثیر کاهشی بر بازار نفت خواهند داشت.  

از سوی دیگر، به‌عنوان مهم‌ترین عوامل افزاینده قیمت نفت در هفته پیش‌ رو می‌توان به «انتشار برخی گزارش‌ها مبنی بر کاهش صادرات نفت روسیه در ژانویه»، «تأخیر در وضع تعرفه جدید توسط آمریکا تا ماه آوریل»، «دستور ترامپ برای اعمال فشار حداکثری به ایران»، «مخالفت کشورهای عربی با طرح استعماری ترامپ در خصوص غزه» و «سردی هوا و افزایش تقاضا برای سوخت‌های حرارتی» اشاره کرد.  

به گزارش شانا، درمجموع بر اساس موارد گفته‌شده و در نظر گرفتن سایر عوامل مؤثر بر روند قیمت‌ها در بازار نفت، مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند دامنه نوسان قیمت نفت در هفته پیش‌ رو بین ۷۰ تا ۷۸ دلار به‌ ازای هر بشکه باشد. گفتنی است اضافه‌بهای ژئوپلیتیکی کنونی در بازار نفت همچنان بدون تغییر نسبت به هفته‌های گذشته بین ۲ تا ۳ دلار در نظر گرفته شده است.  
 

سایه احتمال گسترش جنگ تجاری بر سر بازار نفت

پیش‌بینی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی از قیمت نفت در هفته پیش‌ رو با توجه به عوامل تأثیرگذار بر بازار 

کد خبر 654376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =