۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
  • کد خبر: 655344
گزیده‌های نفتی هفته

پاسخگویی وزیر نفت در صحن علنی مجلس درباره سوخت مایع نیروگاه‌ها، آغاز صادرات گاز ترکمنستان به ترکیه از مسیر ایران، ثبت رکوردهای جدید تولید گاز در مجتمع گاز پارس جنوبی، بازگشت بیش از ۹ میلیارد دلار ارز پتروشیمی‌ها به چرخه اقتصاد کشور و... را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

حضور وزیر نفت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی: محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت سه‌شنبه این هفته (۱۴ اسفند) با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به پرسش سیدمحمد منان رئیسی، نماینده قم با عنوان «علت اهمال و بی‌توجهی نسبت به ذخیره‌سازی به‌موقع سوخت مایع نیروگاه‌ها» با اعلام اینکه ناترازی حامل‌های انرژی حاصل سه ماه و سه سال و ۶ سال قبل نیست و این مشکل نتیجه تصمیم‌ها و عملکردی است که حدود سه دهه دستگاه‌های ذی‌ربط در حوزه انرژی داشتند، بیان کرد: سال ۱۴۰۳ را با مخازن نسبتاً خالی شروع کردیم. وزارت نفت مسئول تأمین سوخت است، اما مدیریت مصرف به‌عهده سایر دستگاه‌های اجرایی است. نماینده سؤال‌کننده نیز در این نشست و پس از پاسخ‌های وزیر نفت، پرسش خود را به رأی نگذاشت و عنوان کرد: وزارت نفت تنها مقصر خاموشی‌های اخیر نیست، بدون‌شک چند مجموعه دیگر نیز در این خاموشی‌ها مقصرند.

آغاز جریان گاز ترکمنستان به ترکیه از طریق ایران: محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت چهارشنبه این هفته (۱۵ اسفند) با بیان این خبر که جریان گاز ترکمنستان به ترکیه از مسیر ایران آغاز شده است، بیان کرد: این اقدام تأثیر قابل‌توجهی بر روابط متقابل ایران، به‌ویژه در زمینه تجارت گاز و سایر فرآورده‌های نفتی خواهد داشت. این قرارداد اکنون نهایی شده و گاز جریان یافته است، همچنین این پروژه گامی مهم برای تقویت جایگاه ایران به‌عنوان هاب انرژی منطقه‌ای محسوب می‌شود و نشان‌دهنده عزم دولت چهاردهم برای توسعه دیپلماسی انرژی است.

ثبت رکوردهای جدید تولید گاز در مجتمع گاز پارس جنوبی: غلامعباس حسینی، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی یکشنبه این هفته (۱۲ اسفند) در نشست با نمایندگان انجمن صنفی کارگری سراسر پالایشگاه‌های پارس جنوبی با اشاره به ثبت رکوردهای تولید مجتمع در روزهای اخیر اظهار کرد: کار و تولید، محورهای اصلی توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور است و کارکنان این مجتمع، پیشگام شکوفایی و رشد تولید در کشور به‌شمار می‌آیند.

ضرورت ریشه‌یابی ناترازی انرژی: سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یکشنبه این هفته (۱۲ اسفند) در بازدید از شرکت گاز استان تهران با تأکید بر ضرورت ریشه‌یابی ناترازی انرژی تصریح کرد: بحث ناترازی مربوط به امروز و دیروز نیست و نحوه برخورد با آن نیز به دو گونه است. نخست رویکرد مقصریابی اشخاص و انداختن تقصیر به گردن دیگران که این کار بدون ریشه‌یابی و هیجانی است و نتیجه‌بخش نخواهد بود، مدل دیگر هم آن است که کار را ریشه‌یابی کنیم، مشکلات و چالش‌ها را شناسایی و ارزیابی کرده و راه‌حل عملیاتی برای آن تعریف کنیم که این امر با راهبرد درست به‌وجود می‌آید.

اصل پیشگیرانه، رویکرد وزارت نفت در زمینه قاچاق فرآورده‌های نفتی: محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی دوشنبه این هفته (۱۳ اسفند) در هشتادوهشتمین نشست کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی، رویکرد وزارت نفت در زمینه قاچاق فرآورده‌های نفتی را مبتنی بر اصل پیشگیرانه اعلام کرد و گفت: با وجود اطلاعات دریافتی قابل اتکا می‌توان موضوع مقابله و پیشگیری از قاچاق سوخت را به‌طور جدی دنبال کرد. همچنین با وجود اطلاعات دریافتی قابل اتکا می‌توان موضوع مقابله و پیشگیری از قاچاق سوخت را به‌طور جدی دنبال کرد. برآورد ما این است که بخش عمده قاچاق فرآورده‌های نفتی در بخش حمل‌ونقل رخ می‌دهد، بنابراین گزارش‌های ارائه‌شده از سوی نمایندگان دستگاه‌های مربوطه هر دو هفته یکبار بررسی می‌شود.

بازگشت بیش از ۹ میلیارد دلار از ارز پتروشیمی‌ها به چرخه اقتصاد کشور: حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی این هفته با اعلام اینکه که مقدار کل صادرات صنعت پتروشیمی در ۱۱ ماه امسال حدود ۱۲ میلیارد دلار است که ۹ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار آن به چرخه اقتصادی کشور بازگردانده شده است، اظهار کرد: برآورد ما این است که در اسفند امسال نیز حدود ۸۰۰ میلیون دلار تا یک‌میلیارد دلار درآمد ارزی صنعت پتروشیمی کشور باشد و مقدار کل صادرات صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ به مرز ۱۳ میلیارد دلار برسد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین در آستانه برگزاری یازدهمین دوره جایزه تعالی این صنعت بر استفاده از تجربه‌های موفق راهبردی در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی تأکید کرد.

اجرای برنامه تعدیل کاهش عرضه اوپک‌پلاس طبق برنامه: هشت عضو اوپک‌پلاس این هفته در نشستی که از طریق ویدیوکنفرانس برگزار شد با در نظر گرفتن اصول بنیانی بازار نفت و چشم‌انداز مثبت، بر تصمیم پنجم دسامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آذر ۱۴۰۳) خود در جریان برگزاری سی‌وهشتمین نشست وزارتی اوپک‌پلاس مبنی بر آغاز برنامه تعدیل تدریجی و انعطاف‌پذیر کاهش عرضه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای از یکم آوریل ۲۰۲۵ (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) تأکید کردند.

دولت چهاردهم وارث ناترازی‌ها: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری یکشنبه این هفته (۱۲ اسفند) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه دولت هنگام روی کار آمدن، با ناترازی‌های جدی در حوزه‌های مختلف ازجمله آب، برق، گاز روبرو بود، بیان کرد: به‌هیچ‌وجه دلم نمی‌خواست امسال مازوت بسوزانیم یا برق صنایع را قطع کنیم، اما اگر چنین تصمیم‌هایی اتخاذ نمی‌شد، ناچار می‌شدیم گاز مردم را در سرمای زمستان قطع کنیم. این تصمیم‌ها ناخواسته و از روی اجبار بود. تغییر و تحول یک فرآیند زمان‌بر است و در طول ۶ ماه امکان‌پذیر نیست. پزشکیان همچنین روز پنجشنبه این هفته (۱۶ اسفند) در جریان سومین بخش از سفر دولت وفاق ملی به استان تهران با اعلام اینکه امروز در حوزه‌هایی مثل گاز، سوخت، انرژی و حتی منابع مالی دچار ناترازی هستیم و این مشکلات راه‌حل‌های علمی، تجربه‌شده و کارشناسی‌شده دارند که باید به آنها توجه کنیم، تأکید کرد: هرکس در رفع ناترازی‌ها کمک کند دستش را می‌بوسیم.

دیگر اخبار: تأکید وزیران نفت و برق ایران و عراق برای توسعه همکاری‌ها، امضای قرارداد انتقال سهمیه بنزین به حساب بانکی، اجرای ۱۴ پروژه بزرگ برای کاستن از ناترازی‌ها، دستور رئیس مجلس برای تدوین گزارش ناترازی انرژی، افزایش تحویل گاز و نفت‌گاز در زمستان امسال فراتر از مصوبات تعیین‌شده، برگزاری نخستین دیدار مردمی وزارت نفت با حضور معاون وزیر از دیگر اخبار صنعت نفت طی این هفته بودند.

کد خبر 655344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =