۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۴
  • کد خبر: 656584
تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین قیمت نفت را کاهش داد

قیمت نفت در پی ترس از تشدید جنگ تجاری واشینگتن و پکن و احتمال کند شدن رشد اقتصادی جهان احتمالی ۲ درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت در معامله‌های روز پنجشنبه (۲۱ فروردین) در پی ترس از تعمیق جنگ تجاری آمریکا و چین و رکود اقتصادی احتمالی ۲ درصد کاهش یافت، در حالی که اعلام توقف ۹۰ روزه تعرفه‌ها علیه بیشتر کشورها از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تا حدودی مانع افت بیشتر قیمت این کالای راهبردی در بازارهای جهانی شد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۱۰ و ۲۷ دقیقه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۵۵ سنت یا ۲.۳۷ درصد افت به ۶۳ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه رسید.

 در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با یک دلار و ۵۱ سنت یا ۲.۴۲ درصد افت، ۶۰ دلار و ۸۴ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

این عقب‌نشینی به‌دنبال یک جلسه معاملاتی پرنوسان در روز چهارشنبه (۲۰ فروردین) رخ داد، به‌طوری که دو شاخص برنت و دابلیوتی‌آی در اوایل روز چهارشنبه 7 درصد کاهش یافته بود، پس از اعلام توقف تعرفه‌های متقابل از سوی ترامپ علیه بیشتر کشورها، قیمت‌های جهانی نفت خام حدود 4 درصد بهبود یافت، اگرچه رئیس‌جمهوری آمریکا نرخ پایه تعرفه  ۱۰ درصدی را حفظ کرد.

با این حال، واشینگتن چین را از این تعلیق ۹۰ روزه مستثنا کرد.

ترامپ تعرفه‌های وارداتی از چین را از ۱۰۴ درصد به ۱۲۵ درصد رساند که سبب تعمیق بن‌بست تجاری با دومین اقتصاد بزرگ جهان و مصرف‌کننده اصلی نفت خام شد.

اشلی کلتی، تحلیلگر مؤسسه پانموره لیبروم (Panmure Liberum)، در این باره گفت: جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین سبب تردید قابل‌توجهی در  زمینه رشد تقاضای نفت و ریسک بیشتر برای افت قیمت‌ها می‌شود.

وی افزود: نوسان‌ها همچنان بالاست و دیدن اینکه قیمت نفت در کوتاه‌مدت کجا می‌تواند ثابت شود، دشوار است.

چین همچنین از روز پنجشنبه تعرفه ۸۴ درصدی بر واردات کالاهای آمریکایی وضع کرد.

با وجود توقف تعرفه‌ها، اوله هانسن، رئیس راهبرد کالا در ساکسو بانک گفت: جهان همچنان با شدیدترین موانع تجاری از دهه ۱۹۳۰ روبه‌روست.

هانسن گفت: با وجود پابرجا بودن ابهام‌های زیاد در این مرحله که بازار باید با خطر تضعیف تقاضا و اجرای برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه هشت عضو اوپک‌پلاس مقابله کند، چشم‌انداز بازگشت عمده قیمت نفت خام امکان‌پذیر نیست.

تحلیلگران مؤسسه ای‌ان‌زد ریسرچ (ANZ Research) هشدار دادند که کاهش عمیق‌تر رشد عرضه جهانی می‌تواند قیمت‌ها را همچنان پایین بیاورد.

تحلیلگران این مؤسسه در یادداشتی گفتند: در بدترین سناریوی رکود جهانی زمینه برای ضعف بیشتر قیمت نفت وجود دارد. ما ۵۰ دلار در هر بشکه را به‌عنوان سطح حمایت محتمل در نظر می‌گیریم.

کد خبر 656584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =