۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۱
  • کد خبر: 656929
ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاران در صنعت نفت

مدیرپیشین شرکت ملی گاز ایران گفت: برای ورود سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به توسعه بالادستی نفت و گاز باید بوروکراسی عریض و طویل قراردادی کاهش یابد و شرایط قراردادی نیز برای حضور سرمایه‌گذار داخلی و خارجی جذاب شود.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمیدرضا عراقی گفت: به‌طور کلی یکی از بزرگ‌ترین منابع نفتی و گازی دنیا در سرزمین ایران واقع شده است. وقتی چنین ذخایر و منابع عظیمی در کشور وجود دارد، بنابراین  یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های پیشرفت، توسعه‌ صنایع نفت و گاز است.

وی ضریب تولید را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بهره‌وری دانست و گفت: اینکه چه مقدار منبع گازی و نفتی در کشور داریم، اهمیتی ندارد، اینکه چه مقدار می‌توانیم تولید داشته باشیم، مهم است.

مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه متأسفانه در سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم و نبود منابع مالی، توسعه میدان‌های نفتی و گازی در ایران با چالش‌هایی روبه‌رو بوده و این موضوع سبب بهره‌برداری راحت‌تر کشورهای همسایه از میدان‌های مشترک شده است، اظهار کرد: نکته مهم دیگر این است که درآمد حاصل از فروش نفت در کشور ما صرف امور جاری و مصرفی می‌شود، در حالی که باید بخش عمده‌ای از درآمد کسب شده صرف سرمایه‌گذاری در توسعه بیشتر میدان‌های نفت و گاز و ایجاد زیرساخت‌های ضروری شود.

مدیریت، سرمایه و فناوری سه ضلع اصلی توسعه بخش انرژی

عراقی با تأکید بر اینکه وجود تحریم و دسترسی نداشتن به فناوری‌های روزآمد سبب می‌شود میدان‌های بالادستی که به فناوری پیچیده‌ای به نسبت سایر بخش‌ها نیاز دارد، با هزینه و زمان بیشتر به تولید برسند که ضربه‌های سنگینی به کشور وارد می‌کند، گفت: نکته مهم دیگر این است که نبود منابع مالی کافی، منجر به از دست‌دادن نیروهای انسانی متخصص نیز می‌شود.

وی گفت: مدیریت، سرمایه و فناوری سه ضلع اصلی توسعه بخش انرژی کشور است که بدون هریک از این عوامل توسعه صنعت نفت و گاز میسر نیست.

استفاده از فاینانس خارجی در کنار منابع داخلی برای توسعه صنعت نفت

مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه پارسال با ناترازی بسیاری در حوزه گاز روبه‌رو بودیم و به‌سختی توانستیم گاز را تأمین کنیم، چراکه بخش عمده‌ای از مصرف گاز صرف نیروگاه‌ها می‌شود، بیان کرد: اگر برای تولید برق به جای گاز از انرژی‌های خورشیدی استفاده شود، کشور تا این اندازه با ناترازی روبه‌رو نخواهد بود.

عراقی تأکید کرد: در کنار بهینه‌سازی مصرف ضروری است که در تولید برق نیز سرمایه‌گذاری صورت گیرد و این در حالی است که قوانین بالادستی کافی و متعددی در خصوص الزام به توسعه این بخش وجود دارد، اما اجرایی نمی‌شود و برای آن برنامه‌ریزی صورت نمی‌گیرد.

وی تأکید کرد: باید این نکته را مدنظر داشت که منابع صندوق توسعه ملی و وام‌های بانکی به‌تنهایی توان حمایت از بخش خصوصی را ندارد و برای جذاب‌تر شدن فضای سرمایه‌گذاری، به فاینانس خارجی نیاز داریم. پیش‌شرط آن هم گشایش در فضای بین‌الملل و بهبود روابط خارجی با سایر کشورها است.

کد خبر 656929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =