به گزارش شانا به نقل از پژوهشگاه صنعت نفت، نخستین دستگاه پایشگر داخلی ماده بودارکننده گاز شهری در کشور، با تکیه بر فناوری بومی پژوهشگاه صنعت نفت و با هدف ارتقای ایمنی شبکه گازرسانی پنجشنبه (۲۸ فروردین) در شرکت گاز استان هرمزگان با حضور سعید توکلی، مدیر شرکت ملی گاز ایران، امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، عظیم کلانتریاصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت،رضا رفیعی، رئیس شرکت گاز استان هرمزگان و جمعی دیگر از مدیران ارشد، مسئولان و کارشناسان صنعت نفت و گاز کشور رونمایی شد.
حمیده ثمری جهرمی، مدیر گروه پژوهش اکولوژی و کنترل آلودگی محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت و مدیر این طرح درباره این دستاورد گفت: این دستگاه پیشرفته با فناوری لیزر طراحی شده و قابلیت اندازهگیری و پایش لحظهای، مقدار مواد بودارکننده تزریقشده به گاز طبیعی را دارد. دقت بالا، سرعت پاسخدهی، کاهش هزینههای نگهداری، حذف نیاز به تعویض سنسور و پایش پنج ماده بودارکننده ازجمله ویژگیهای برجسته این سامانه است.
وی افزود: ساخت این دستگاه ۳ میلیارد تومان هزینه داشته و با جلوگیری از واردات نمونههای خارجی، صرفهجویی ارزی معادل ۱۸۷ هزار دلار برای کشور به همراه داشته است. در صورت تولید انبوه، میتوان نیاز کشور را بهطور کامل تأمین کرد و وابستگی به نمونههای خارجی را به صفر رساند.
ثمری جهرمی با تأکید بر اینکه این سامانه قابلیت آنالیز تمامی مواد بودارکننده مورد استفاده در شبکه گاز کشور را دارد و با تکیه بر توانمندیهای بومی، نسبت به نمونههای خارجی از عملکرد سریعتر و حساستری برخوردار است، افزود: این دستگاه با هدف ارتقای ایمنی مصرفکنندگان، بهبود کنترل کیفی گاز در خطوط انتقال و توزیع و کاهش وابستگی به تجهیزات خارجی تولید شده است. استفاده از فناوری نوری و طراحی سنسورهای ماندگار، این محصول را به راهکاری نوین و کارآمد در صنعت گازرسانی کشور تبدیل کرد.
بر پایه این گزارش، در جریان این آیین بهنام راسخ، رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت توضیحات لازم در زمینه کارکرد این دستگاه را به مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ارائه داد و حاضران از نزدیک با عملکرد این دستگاه آشنا شدند. در ادامه فرآیند پایش ماده بودارکننده گاز شهری نیز بهصورت عملیاتی به نمایش گذاشته شد.
نظر شما