۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶
  • کد خبر: 657511
کاهش قیمت نفت در پی نگرانی درباره مازاد عرضه

قیمت نفت در معامله‌های روز جمعه به‌دنبال نگرانی درباره مازاد عرضه نفت به بازار کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، نگرانی درباره عرضه بیش‌ازحد نفت به بازار و ابهام در خصوص مذاکرات آمریکا و چین درباره تعرفه‌های ایالات متحده سبب شد قیمت‌های نفت در معامله‌های روز جمعه (پنجم اردیبهشت) در آستانه ثبت کاهش هفتگی بیش از ۲ درصدی قرار گیرد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۹ و ۵۳ دقیقه روز جمعه به وقت گرینویچ با ۴۱ سنت کاهش به ۶۶ دلار و ۱۴ سنت برای هر بشکه رسید که افت هفتگی ۲.۶ درصدی را ثبت می‌کند.

در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۳۶ سنت کاهش، ۶۲ دلار و ۴۳ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد. نفت آمریکا هم در معامله‌های هفته جاری ۳.۵ درصد کاهش داشته است.

آن فام، تحلیلگر بلندپایه شرکت ال‌اس‌جی‌ئی، گفت: به‌دلیل تداوم نگرانی‌ها درباره مازاد عرضه نفت از سوی اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس)، قیمت‌های نفت این هفته کاهش داشته، این در حالی است که به‌دنبال ادامه تنش‌های تجاری، چشم‌انداز تقاضا هم مشخص نیست. افزایش ارزش دلار آمریکا هم بر قیمت نفت خام تأثیر گذاشته است.

پس از آنکه سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد پکن و واشینگتن درباره تعرفه‌ها مشورت یا مذاکره‌ای نمی‌کنند، قیمت نفت رشد اولیه خود را از دست داد. اعلام این وزارتخانه با اظهارات پیشین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در روز پنجشنبه مبنی بر برگزاری مذاکرات تجاری بین ایالات متحده و چین در تضاد است.

چین در حال بررسی معافیت تعرفه‌های ۱۲۵ درصدی بر برخی از کالاهای صادراتی به آمریکا است و از مشاغل می‌خواهد فهرست کالاهایی را که می‌توانند واجد شرایط این معافیت باشند، ارائه دهند. این اقدام نشان‌دهنده نگرانی بالای پکن درباره پیامدهای اقتصادی جنگ تجاری با آمریکا است.

پس از اعلام تعرفه‌های بالای ترامپ بر کالاهای چینی، این کشور آسیایی هم تعرفه‌های خود را افزایش داد.

در پی بالاگرفتن نگرانی‌ها درباره تقاضای جهانی نفت و ارزان‌فروشی در بازارهای مالی، قیمت نفت اوایل این ماه کاهش یافت.

همچنین نگرانی‌ها درباره مازاد عرضه در حال افزایش است. رویترز اوایل هفته جاری گزارش داد چند عضو اوپک‌پلاس پیشنهاد داده‌اند که به افزایش تولید نفت برای دومین ماه در ماه ژوئن شتاب بخشند.

در همین حال، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس نیوز گفت: آمریکا و روسیه در مسیر درستی برای پایان‌دادن به درگیری‌های نظامی بین مسکو و کی‌یف حرکت می‌کنند، اما با برخی از موارد خاص این توافق هنوز موافقت نشده است.

توقف درگیری‌های نظامی بین روسیه و اوکراین و کاهش تحریم‌ها علیه مسکو، امکان صادرات نفت روسیه را به بازارهای جهانی فراهم می‌کند. روسیه، عضو ائتلاف اوپک‌پلاس است و در کنار آمریکا و عربستان سعودی یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت جهان به‌شمار می‌رود.

کد خبر 657511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =